Поділитись:

В Україні запрацював онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Вівторок, 21 листопада 2023, 06:49
В Україні запрацював онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Фонд Організації об'єднаних націй у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) запустив анонімний безкоштовний цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків.

Як повідомляють у фонді, підтримку від кваліфікованих психологів з багаторічним досвідом у текстовому форматі чоловіки можуть отримати через чат в Telegram, Viber або на сайті Лінії підтримки, інформує УП.Життя.

«Психологічна підтримка у форматі онлайн-спілкування має допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки», – пояснюють у фонді ООН.

За умовами програми, кожен чоловік може проконсультуватися в чаті один раз на добу. Тривалість консультації – до 90 хвилин. Звертатися можна з будь-яких питань, які викликають стрес: проблеми на роботі чи в стосунках, переживання через війну, труднощі з контролем гніву тощо.

Як зауважили в UNFPA, під час повномасштабної війни кількість стресових ситуацій збільшується, тому вчасне розв'язання проблеми та подолання психологічної напруги є життєво необхідними.

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають вирішувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою», – каже Альона Зубченко, програмна менеджерка UNFPA.

Вона навела результати опитування, яке Фонд провів серед чоловіків улітку 2022 року. Тоді 90% респондентів зазначали, що не мали досвіду звернення за будь-якою професійною психологічною підтримкою.

«Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків», – стверджує Альона Зубченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів