Поділитись:

На території луцького собору УПЦ «МП» незаконно чистять подушки (фото)

Середа, 22 листопада 2023, 18:07
На території луцького собору УПЦ «МП» незаконно чистять подушки (фото)

У Луцьку на території собору Всіх Святих Землі Волинської УПЦ «МП» незаконно здійснюють комерційну діяльність.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

Йдеться саме про три МАФи, розташовані на території храму, що на проспекті Соборності. В одному з кіосків продають хліб, в другому чистять подушки, а в третьому продають продукти. Депутат звернувся до Департаментів земельних ресурсів та муніципальної варти, щоб з'ясувати правові підстави розташування цих споруд.

«Виявилося, що жодних дозвільних документів в Департаменті земельних ресурсів на ці МАФи немає. А мунварта повідомила, що у декого з власників кіосків є договір оренди з релігійною громадою Всіх Святих. Жирне місце на центральному проспекті... І ніяких тобі документів під дахом святих отців. Чи не лише святих?» – зазначає Андрій Лучик.

Кіоски біля храмуКіоски біля храму

На території луцького собору УПЦ «МП» незаконно чистять подушки (фото) 

Він також додав, що для того, аби розмістити МАФ, потрібно брати дозвільні документи. Це правило поширюється як на землю комунальної власності, так і на приватну.

Довідково:
Ісус Христос прийшов у Єрусалим на свято Пасхи. Коли він зайшов у храм, то побачив великий безлад: там продавали волів, овець і голубів, а за столами сиділи міняльники грошей. Дзвін монет та мукання корів, бекання овець, гомін людей, суперечки за ціни, — все це нагадувало не храм, а базар. Побачивши це, Ісус зробив собі з мотузок бич і прогнав з храму усіх торговців та їхню худобу, поперекидав столи міняльникам та порозсипав їхні гроші. При цьому він сказав продавцям і міняльникам: «Заберіть усе це звідси й не перетворюйте дім Отця Мого на базар!»
Євангеліє від Івана (Ів. 2:13–17)

Нагадаємо: Луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком хоче стати монополістом на ринку зовнішньої реклами у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів