Поділитись:

Лучанка стала першою на Волині, хто склав іспит з водіння без автошколи (фото)

Четвер, 23 листопада 2023, 22:17
Лучанка стала першою на Волині, хто склав іспит з водіння без автошколи (фото)

20-річна лучанка Надія Яворська стала першою волинянкою, яка склала теоретичний іспит з водіння, готуючись до нього самостійно без відвідування автошколи.

Як розповіла дівчина Суспільному, про таку можливість дізналася ще в липні, й відтоді почала вчити правила дорожнього руху за програмою самопідготовки.

«Подивилася пару відео на ютубі, вивчила більш-менш, нічого важкого нема. Шанси 50 на 50», – каже майбутня водійка.

Під час 20-хвилинного тестування у регіональному сервісному центрі МВС, каже лучанка, дізналася, що іспит склала. Говорить: допустила лише дві помилки.

«Я в шоці. Я не вірила, що здам. Було дві помилки. Спочатку я першу помилку на половині тесту зробила, а потім вже в самому кінці, коли я вже знала, що здала, то вже було не страшно. Я досі не вірю», – сказала лучанка.

Лучанка стала першою на Волині, хто склав іспит з водіння без автошколи (фото) 

Для складання теоретичного іспиту необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Якщо допущено більш як дві помилки — тест не складений. Спробувати знову можна через 10 днів, і кількість спроб необмежена, розповів керівник регіонального сервісного центру МВС на Волині Олександр Семчишин.

«Громадяни звертаються у територіальний сервісний центр з наступними документами: це паспорт громадянина України або ІD-картка з додатком про місце проживання, ідентифікаційний код, довідка про проходження медогляду. Також посвідчення водія, якщо кандидат йде на якусь іншу категорію складати», – сказав керівник.

Олександр СемчишинОлександр Семчишин
 

Зі слів Олександра Семчишина, для проходження тестування за програмою самопідготовки звернулося четверо волинян.

Самостійно готувалася до тестів впродовж кількох місяців лучанка Інна Ніколайчук. «Вчора дізналася, що можна приходити складати на самопідготовку, і одразу зайшла, взяла талон, зранку були, можна було вибрати час», – каже лучанка.

Інна Ніколайчук розповіла: хоч і має друкований посібник із правилами дорожнього руху, все ж теорію вивчала онлайн через зручність.

«Є багато запитань, які наче підловлюють тебе, наприклад, з якого віку можна навчатися водінню для категорії Б – це легкові автомобілі, з 16 років, а з якого віку можна отримати посвідчення водія — з 18 років. Треба уважно читати, що запитується в питанні», – додала жінка.

Інна НіколайчукІнна Ніколайчук
 

Реєструватися на складання іспиту можна онлайн або за допомогою терміналу сервісного центру. Після отримання талона майбутні водії повинні повідомити адміністратору, що прийшли складати іспит за програмою самопідготовки. Вартість послуги — 13 гривень, розповів адміністратор сервісного центру Володимир Шевчук.

З його слів, після успішного складання теорії майбутні кермувальники розпочинають практичне навчання в акредитованих навчальних закладах.

«Після того знову звертаються в територіальний сервісний центр для складання практичного іспиту. Практичний іспит проходить на навчальному автомобілі сервісного центру», — сказав адміністратор Володимир Шевчук.

Володимир ШевчукВолодимир Шевчук
 

Загалом від початку року понад 9 тисяч волинян отримали посвідчення водія вперше, понад 5 тисяч посвідчень видали у регіональному сервісному центрі, додав керівник Олександр Семчишин.

Нагадаємо: від 22 листопада в Україні можна складати теоретичний іспит у сервісних центрах МВС без обовʼязкового навчання в автошколі. Набрала чинності відповідна урядова постанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів