Поділитись:

У селі біля Луцька обурені люди вийшли на дорогу: що вимагають (відео)

Четвер, 30 листопада 2023, 22:09
У селі біля Луцька обурені люди вийшли на дорогу: що вимагають (відео)

У селі Липини біля Луцька на вулиці Івана Богуна зібралося багато людей. Мешканці вимагають, аби їхньою вулицею не їздили вантажівки та сторонній транспорт, адже робили її своїми силами та коштами. 

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» з'ясовували, чому вулицею Івана Богуна їздять вантажівки та як жителі хочуть змінити рух.

У Липинах через ремонт сусідньої вулиці Кривоноса вулицею Івана Богуна почали їздити великогабаритні машини. Люди зібралися гуртом, щоб обговорити подальші дії. Хочуть домогтися, щоб припинити безперервний потік машин біля їхніх будинків.

«Коли почалася оця реконструкція вулиці Кривоноса. Коли обмежили напрямок руху, то дуже збільшилась інтенсивність руху по нашій вулиці. І ми почали помічати, що їдуть багато вантажівки. Ну, трафік інтенсивний став. Це нас почало насторожувати», – каже один з мешканців.

Люди переймаються за своїх дітей та онуків. Окрім того, жителі вулиці Івана Богуна колись своїм коштом – зробили дорогу, вклали бруківку. Тому не хочуть, аби вантажівки її псували. Місцеві також не мають, як їздити, адже вулиця Кривоноса перекрита, а на інших вулицях – теж шалений трафік, або величезні ями, які об'їхати неможливо.

Жителі вулиці Івана Богуна в селі Липини переживають, що навіть після закінчення ремонту дороги на Кривоноса, їхня вулиця так і залишиться «автобаном» для вантажівок та іншого транспорту.

Також є проблеми із вулицею Андрузького, де жителі встановили металеві стовпчики і перегородили дорогу. Жителі Івана Богуна кажуть, що через ці стовпчики, їхня вулиця повністю завантажена. Жителька вулиці Андрузького Алла Наливайко запевняє, що стовпчики, які вона разом із сусідами встановили, законні, та пропонує жителям Івана Богуна розв'язати своє питання на своїй дорозі.

«Я пропоную спочатку побачити, де вулиця Богуна, і, що за пів кілометра ми знаходимося від них. І жителям Богуна побачити, що є ще такі самі, тільки незаконні, без документів, так само тупіками, знаки там стоять. Вони, кажуть, що там немає дороги. А ж знак «тупік» стоїть. Значить, там дорога має бути. По плану ми бачимо, що вона там має бути. Ія хочу сказати: хай розблокують спочатку свої оці тупіки, і вони тоді зможуть добиратись додому. А вони просто не хочуть, щоб їхали через них», – розповідає жителька вулиці Андрузького Алла Наливайко.

Конфлікт між людьми набрав чималих обертів, але всі погодилися вкотре звернутися до Підгайцівської сільської ради, аби вона розв'язала наболіле питання.

Журналісти зателефонували голові Підгайцівської громади Юрію Семенюку, аби дізнатися усі деталі ремонту на вулиці Кривоноса, та чи знає він про проблему місцевих жителів.

«Розумієте, робиться ремонт. Щоб ми зараз не робили – все буде не так. Як і, взагалі, у всьому. На сьогоднішній день він односторонній. Давайте ми зробимо перш дорогу», – зазначив Юрій Семенюк.

Додав, що поки рух від Кривоноса так і буде йти через Івана Богуна після завершення ремонту.

Також він розповів, що є альтернатива об'їзду – це вулиця Об'їзна, але і там є проблеми.

Деталі – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 квітня 2024
23 квітня 2024
21 квітня 2024
12 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
07 березня 2024