Поділитись:

Україна випускає шість «Богдан» на місяць

Понеділок, 04 грудня 2023, 18:58
Україна випускає шість «Богдан» на місяць

Українська оборонна промисловість вийшла на темпи виробництва шести самохідних гаубиць «Богдана» на місяць.

Про це повідомив президент на своїй офіційній сторінці в соцмережах, – передає Мілітарний.

У своєму щоденному звіті Володимир Зеленський розповів про нарощування темпів виробництва озброєння українським оборонно-промисловим комплексом.

«Дають результат і зусилля з нарощування власного виробництва. Уперше вийшли на показник шість «Богдан» на місяць. І вже бачимо, як збільшити його ще», — розповів Зеленський.

Україна випускає шість «Богдан» на місяць 

Минулого тижня Владислав Бельбас, керівник компанії «Українська бронетехніка», що є субпідрядником у виробництві цих САУ, також підтвердив серійний випуск «Богдан» та розкрив низку деталей.

Так, стало відомо, що українські самохідні гаубиці випускаються паралельно у кількох модифікаціях для збільшення обсягів партії. Крім того, виробник також розробляє ще декілька версій САУ на додачу до них.

Імовірно, під різними версіями маються на увазі колісні гаубиці на шасі вантажівок МАЗ-6317, а також Tatra T815 8×8.

Виробництво САУ «Богдана»

Вперше публічно про початок серійного виробництва українських самохідних артилерійських установок у січні 2023 року повідомив колишній міністр оборони України Олексій Резніков.

Він розповів, що Україна профінансувала серійне виробництво вітчизняної артилерійської установки «Богдана» калібру 155-мм. За словами міністра, робота розпочалася ще навесні 2022 року.

4 травня «Мілітарний» опублікував знайдені в мережі фото, на яких зображено процес виробництва серійної версії української артилерійської системи «Богдана».

Україна випускає шість «Богдан» на місяць Україна випускає шість «Богдан» на місяць 

23 Липня в мережі вперше з’явились фото нової версії «Богдани» на шасі чеської броньованої армійської вантажівки Tatra T815-7.

А вже в листопаді стало відомо, що гаубиці нарешті були модернізовані та оснащені повноцінним досилачем снарядів, який спростив та пришвидшив роботу артилерійської установки.

У весь цей час невідома кількість українських САУ виконує бойові завдання на передовій у складі 1 бригади спеціального призначення та 47 артилерійської бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024