Поділитись:

На Львівщині відрахували та виселили студентів училища, які знущалися з першокурсників

Понеділок, 11 грудня 2023, 15:34
На Львівщині відрахували та виселили студентів училища, які знущалися з першокурсників

Студентів Червоненського вищого професійного училища на Львівщині, які влаштували першокурсникам «посвяту»-побиття, відрахували з закладу та виселили з гуртожитку.

Про це повідомили в департамент освіти і науки Львівської ОДА.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА відреагував на побиття першокурсників училища, заявивши, що категорично засуджує будь-які прояви цькування будь-кого з учасників освітнього процесу.

«Ганебний випадок, який стався нещодавно в одному із закладів, є абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду. Особи, що вчили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку», – йдеться в повідомленні.

Також у департаменті нагадали, що, згідно зі ст. №55. Закону про освіту – «Права та обов’язки батьків здобувачів освіти», батьки зобов’язані «виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля».

Окрім того, департамент освіти і науки Львівської ОВА додатково запроваджує низку заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах.

Нагадаємо: на відео зафіксовано, як у гуртожитку старшокурсники знущаються з першокурсників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів