Поділитись:

Дружили сім'ями, а тепер воюють: у Луцьку – скандал між сусідами через дерева і труби (відео)

Субота, 16 грудня 2023, 18:49
Дружили сім'ями, а тепер воюють: у Луцьку – скандал між сусідами через дерева і труби (відео)

У Луцьку на вулиці Степовій – майже справжнісінька війна між сусідами. Не можуть поділити землю, бо ж, за старими документами, чоловік прокладав там водопровідні труби, а згодом виявилось, що то вже не його територія.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Чоловік Микола Ковалишин бідкається, адже власним коштом колись будував спеціальний колодязь і прокладав труби з вулиці до будинку. Усі роботи, за словами пана Миколи, він робив на своїй території. Однак через десятки років з'ясувалося, що труби лежать у чужій землі.

«Почалося з того, що я побачив, що вони врізались у колодязь десь рік тому. Сусідка говорить, що то вже труба водоканалу. Я поїхав у водоканал мені дали виписку, що труба належить мені і у випадку прориву ніхто не буде її ремонтувати, окрім мене. А сусід каже, щоб я забирав свою трубу, поки він дає можливість зайти на його територію», – розповідає Ковалишин.

Ділянка та оселя чоловіка розташовані між іншими будинками, то ж до його будинку веде стежка та невеликий заїзд для автомобіля. Відомо, що на місці, де прокладали водопостачання до будинку Миколи вже ростуть дерева. Зі слів чоловіка, він не може зараз перекладати труби, бо не має на це сил та грошей і запевняє – труби клав на своїй землі.

Микола Ковалишин каже, зо не проти, аби усе залишилось так, як є, але просить щось зробити з деревами. Адже, як пояснює чоловік, коріння насаджень може пошкодити труби. З цими скаргами він звертався у КП «Луцькводоканал», де його запевнили, що надішлють лист до сусідки, бо ж дерева висаджені з порушеннями і їх треба пересадити. Із сусідами Ковалишин миритися не хоче.

«То як виходить? Ми зайняли не свою територію? До мене вже багато разів приходили і перевіряли документи, я їх сама не робила, це все робила архітектура, вони приходили й міряли. Нам сказали, що то наш участок. Сусіди в 1991 першому воду тягнули, мене тут не було», – каже сусідка Тетяна.

Жінка розповідає, що раніше із сусідом жили в мирі. Справляли разом свята, ходили один до одного в гості, однак все перекреслили земельні питання.

Детальніше – у сюжеті.

Нагадаємо: у Волинському апеляційному суді розглядають апеляцію від голови громадської організації «Семиярусна гора» Любомира Дмитришина. Сам Любомир не згодний з рішенням Луцького міськрайонного суду, який визнав його винним у порушенні правил проведення зборів, мітингів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів