Поділитись:

«Корупція вбиває єдність та віру у перемогу», – Надточій про істерику Поліщука (відео)

Понеділок, 18 грудня 2023, 09:00
«Корупція вбиває єдність та віру у перемогу», – Надточій про істерику Поліщука (відео)

Довга війна втомлює громадян нашої країни. Щодня нашим волонтерам все важче закривати збори на потреби наших захисників, військові все довше чекають обіцяної допомоги, а хтось в цей час безсовісно набиває свої кишені бюджетними коштами.

Нагадаємо: нещодавно Луцький міський голова Ігор Поліщук звинуватив депутатів «Громадянського Руху «СВІДОМІ», які домагаються виділення обіцяних мером грошей на ЗСУ, у підбурюванні військових до агресії, провівши некоректні паралелі з підривом трьох гранат депутатом сільської ради на Закарпатті.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій відреагувала на нещодавній істеричний допис міського голови Ігоря Поліщука.

«Корупція вбиває єдність та віру у перемогу», – Надточій про істерику Поліщука (відео) 

«Не хотілося нічого писати, але після спілкування з десятками людей за останні два дні, змушена публічно відреагувати на вчорашній істеричний допис міського голови Ігоря Поліщука, брехливі новини «так званих» медіа і десятки таких самих коментарів від ботів», – йдеться в дописі.

Зі слів Алли Надточій, українцям зараз дійсно бракує єдності, яка була у перші місяці російського вторгнення. Довга війна лише поглиблює розкол у суспільстві.

«Щоб ця єдність відновилася, нашій владі потрібно перестати брехати лучанам і відмовитися від мутних схем збагачення на бюджеті під час війни! Ми як депутати міської ради з команди Громадянський Рух «CВІДОМІ» як могли намагалися бути конструктивними, працювати з військовими та людьми без залучення міської ради, закривали очі на якісь дрібні недопрацювання керівництва міста… Але усьому є межа», – зазначила депутатка.

«Корупція вбиває єдність та віру у перемогу», – Надточій про істерику Поліщука (відео) 

Щодня волонтерам все важче закривати збори, а тисячі військових з Луцької громади місяцями чекають замовлених мавіків чи тепловізорів, а в цей час на бюджетних рахунках міста лежать невикористаними сотні мільйонів гривень мовчати.

«Опускати очі при спілкуванні з військовими та їх рідними стає все важче. А в той час Поліщук та його покровителі Палиця і Товстенюк вирішили, що війна не привід відмовлятися від схем з наповнення приватних кишень. Чесно скажу – терпець увірвався! І останніми краплинами стали багатомільйонні схеми з тендерами на ремонт бульвару Дружби народів та проспекту Волі, продовження на 3 роки кабальної оренди котельні на Карбишева, і псевдоконкурс по Гостинному дому Прайзлерів. Можливо, іншим депутатам підходить така «єдність», нам – не підходить!» – наголосила Алла Надточій.

Депутатка зауважила: чомусь часто виходить, що викривачів корупції звинувачують у «розхитуванні суспільства» та «підігруванні ворогу». Варто згадати викриття Юрієм Ніколовим корупційних схем у Міноборони часів Рєзнікова з закупівлями яєць по 17 грн за штуку.

«Я вважаю, що замовчування корупційних схем влади вбиває віру в перемогу та єдність суспільства!»

Також пані Алла закликала громаду висловити свої очікування від роботи депутатів: відстоювати інтереси громади, чи мовчати, коли «окремі особи обкрадають громаду і створювати видимість «єдності»»:

«Прошу вас, мої друзі та підписники, висловити свою думку. Чого ви від нас чекаєте, як від депутатів, що ми будемо відстоювати інтереси громади, оприлюднювати факти корупційних дій керівництва та тиснути на них? Чи ми маємо мовчати, робити вигляд, що не помічаємо, коли окремі особи обкрадають громаду і створювати видимість «єдності»?»

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що Луцька міська рада в проєкті бюджету міста на 2024 рік на підтримку армії, замість обіцяних 500 мільйонів, заклала лише 250 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів