Поділитись:

Релокований бізнес у Луцьку нарікає на співпрацю з міською владою (відео)

Вівторок, 19 грудня 2023, 19:30
Релокований бізнес у Луцьку нарікає на співпрацю з міською владою (відео)

Під час громадських слухань, які відбулися 18 грудня у Луцькій міській раді щодо формування бюджету громади на 2024 рік, представниця релокованого бізнесу в місті нарікала на співпрацю з міською владою. Зокрема, пані Оксана заявила, що бездіяльність міської влади на чолі з Ігорем Поліщуком може зруйнувати бізнес, а усі підприємці спокійно покинуть місто. 

Її виступ під час громадських слухань опублікував місцевий активіст Сергій Рижком на своїй сторінці у фейсбук

«Я можу казати, як дружина військового і як бізнес, який працює у місті. Я згодна, що місто має розвиватися, щоб дати нам змогу збільшувати заробітні плати, брати людей на роботу, щоб вони залишались в місті. Якщо ми зовсім нічого не будемо робити, то я так само з сином зберусь і поїду звідси. І хто буде платити ці податки, які зараз ми з вами робимо?», – зазначила вона. 

Сергій Рижков зазначив, що «робочі місця в громаді – це податки, на які ми купуємо дрони і старлінки».

Представниця релокованого бізнесу поцікавилася у місцевої влади, які ж саме бізнеси про наповнення бюджету. 

«І основне питання: Хто і як дбає про наповнення бюджету? Хто цей соціально відповідальний бізнес? Наскільки залучений? Можливо, треба знайти суспільне рішення, а не перекладати відповідальність?», – додала вона. 

Очільниця департаменту фінансів Лілія Єлова не відповіла на питання про частку, яку вклав релокований бізнес у наповнення бюджету. Проте зауважила, що найбільше в казну громади вкладають великі підприємства. Наприклад, завод «Мотор».

Нагадаємо: самі ж громадські слухання мер Луцька Поліщук вирішив проігнорувати. Небайдужі лучани вимагали дотримання обіцянки міського голови закласти у бюджеті 500 мільйонів на армію, яку той не дотримав. Адже як виявилося згодом заклали лише 250 мільйонів. Така поведінка Поліщука обурила громадськість й вони вирішили не обмежуватися 500 мільйонами й вимагали вже мільярд. Бо ж, як стверджують лучани, гроші у казні є, просто їх хочуть витратити зовсім на інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів