Поділитись:

Перед ПП «Дорогуськ – Ягодин» у Польщі застрягли 1500 вантажівок

Середа, 20 грудня 2023, 12:56
Перед ПП «Дорогуськ – Ягодин» у Польщі застрягли 1500 вантажівок

У черзі з польського боку перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» станом на ранок 20 грудня очікує 1500 перевізників.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Зона митного контролю "Ягодина" знову порожня. Митники опрацювали раніше накопичені у пункті пропуску вантажі. Подача нових ваговозів паралізована протестом польських перевізників», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що блокада магістралі перед Дорогуськом з польського боку кордону розпочалася 6 листопада, тривала до 11 грудня, а потім була знову відновлена 18 грудня з 15.00.

За словами митників, за час тижневої «відлиги» 11-18 грудня переходом скористалося 8600 перевізників, з яких 5018 вантажівок ввезли товари на митну територію України, а 3582 – виїхали за її межі. Нині за умовами організаторів акції протесту, погоджений судом та правоохоронними органами Польщі трафік складає по чотири авто на годину для в'їзду в Україну та по одному – для виїзду.

У черзі з польського боку перед Дорогуськом станом на ранок 20 грудня очікує 1500 перевізників. Зі сторони Ягодина зареєстровані в електронній черзі 631 авто із загальної та 111 ваговозів з товарами сільськогосподарських груп, а також 210 порожніх вантажівок.

«Усі чекають на якомога швидше і конструктивне рішення щодо усунення бар'єрів для міжнародної торгівлі», – пишуть митники.

Нагадаємо: до польських перевізників, які блокують під’їзну дорогу до пропускного пункту Дорогуськ на кордоні з Україною, вирішили долучаться і фермери, які вимагають зупинки імпорту цукру з України, негайної виплати прямих субсидій, підтримки ставки акцизу на пальне на попередньому рівні, компенсацій для виробників кукурудзи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів