Поділитись:

У Луцьку погодили закупівлю 30 нових тролейбусів за кошти ЄІБ

Четвер, 21 грудня 2023, 14:17
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Луцьку внесли зміни до програми розвитку громадського транспорту Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки. Зміни передбачають оновлення контактної мережі та купівлю 30 тролейбусів, 6 з яких матимуть автономний хід.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради, – повідомляє ЦТС.

Тролейбуси закуплять в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком, Міністерством інфраструктури України та Міністерством фінансів України проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ».

Також зміни до програми розвитку громадського транспорту передбачають оновлення контактної мережі міста шляхом будівництва тролейбусної лінії, яка з’єднає мікрорайон підшипникового заводу з вулицею Львівською, а також модернізацію існуючих ліній та реконструкцію поворотних стрілок.

«Зазначені заходи дозволять замінити автобуси з малою та середньою пасажиромісткістю електротранспортом, оновити існуючі тролейбуси, в яких завершився нормативний термін експлуатації, скоротити викиди вуглекислого газу та інших хімічних сполук, розвантажити центральну частину міста від автобусів з двигунами внутрішнього згорання, оптимізувати графіки руху та тролейбусні маршрути», – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо: як повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик, нові тролейбуси, які зараз закупляє Луцьк за 6,3 мільйона євро, ймовірно, вже будуть непридатні для перевезень, а місто все ще виплачуватиме за них кредит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів