Поділитись:

Google сплатить $5 мільярдів у справі про стеження за користувачами в режимі «інкогніто»

Неділя, 31 грудня 2023, 02:59
Google сплатить $5 мільярдів у справі про стеження за користувачами в режимі «інкогніто»

Компанія Google погодилася сплатити $5 млрд, щоб врегулювати судовий позов, в якому стверджується, що вона таємно відстежувала дії користувачів, навіть коли вони використовували режим «інкогніто». 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що у лютому 2024 року мав розпочатися судовий розгляд колективного позову, однак окружний суддя Івонн Гонсалес Роджерс в Окленді, штат Каліфорнія, відклала його після того, як адвокати Google і споживачів заявили, що вони досягли попереднього врегулювання конфлікту.

У позові вимагалося щонайменше 5 мільярдів доларів компенсації. Умови врегулювання не розголошуються, але юристи заявили, що вони погодилися на обов’язковий перелік умов через посередництво та очікують, що офіційне врегулювання буде затверджено судом до 24 лютого 2024 року.

Позивачі стверджували, що аналітика, файли cookie та додатки Google дозволяють підрозділу Alphabet відстежувати їхню активність навіть тоді, коли вони користуються браузером Google Chrome у режимі «інкогніто», а інші браузери – у режимі «приватного» перегляду.

За їх словами, це перетворило Google на «непідзвітне джерело інформації», дозволивши компанії дізнатися про їхніх друзів, хобі, улюблену їжу, звички в покупках і «потенційно незручні речі», які вони шукають в Інтернеті.

Позов проти Google був поданий у 2020 році і вимагає відшкодування збитків у розмірі не менше $5000 на кожного потерпілого за порушення законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів