Поділитись:

У Литві перевіряють громадян, пов'язаних із підсанкційними росіянами

Середа, 03 січня 2024, 09:35
У Литві перевіряють громадян, пов'язаних із підсанкційними росіянами

Департамент міграції Литви перевіряє громадян, яких підозрюють у зв'язках з особами, включеними до санкційних списків Євросоюзу.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на LRT.

До перевірки громадян вдалися після того, як з'ясувалося, що двоє дітей російського мільярдера Романа Абрамовича мають литовські паспорти і, можливо, допомогли батькові обійти міжнародні санкції.

Глава відомства Евеліна Гудзінскайте повідомила, що не може назвати загальну кількість таких людей у Литві, адже розслідування ще триває. За її словами, перевірку, яка стосується тисяч осіб, планують завершити в січні.

«Ми тестуємо автоматизовані рішення. Ми не можемо проводити розслідування випадків, а просто звузили рамки розслідування – перевіряємо ті дані, які є в наших реєстрах. Якщо ми за даними наших реєстрів визначимо, що якісь зв'язки є, то ми ці зв'язки перевіримо», – пояснила вона.

За даними литовського МВС, щойно Департамент міграції визначить, скільки родичів осіб, які потрапили під санкції ЄС, мають литовське громадянство, перед іншими відомствами буде поставлено завдання оцінити, чи не беруть вони участь у схемах обходу санкцій.

У міністерстві також повідомили, що наразі доопрацьовують поправки до закону, які передбачають можливість позбавлення громадянства, набутого не тільки як виняток, а й за походженням. Зокрема МВС звернулося до Департаменту держбезпеки з проханням перевірити 800 іноземців, яким як виняток було надано литовське громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
21 березня 2024
15 березня 2024
24 грудня 2023
16 листопада 2023
12 листопада 2023
22 жовтня 2023
15 жовтня 2023
10 жовтня 2023
20 вересня 2023