Поділитись:

У Луцьку затвердили положення про позаштатну ВЛК

Автор: Максим Косюр |
Середа, 17 січня 2024, 10:31
У Луцьку затвердили положення про позаштатну ВЛК

У Луцьку затвердили положення про позаштатну військово-лікарську комісію Луцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцької міської ради у середу, 17 січня.

«Проєкт рішення розглядають у зв’язку з перейменуванням Луцького об’єднаного міського військового комісаріату на Луцький об’єднаний міський ТЦК та СП. Та з метою приведення Положення про позаштатну військово-лікарську комісію у відповідність до вимог чинного законодавства», – йдеться у пояснювальній записці.

Позаштатна військово-лікарська комісія створена з метою якісного проведення медичного огляду (обстеження):

  • громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, відібрані для прийняття на військову службу за контрактом, визначення ступеня придатності військовозобов'язаних та резервістів для їх призначення за мобілізаційними планами на воєнний час;
  • призовників, військовозобов'язаних, офіцерів запасу, які призиваються на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, резервістів (кандидатів у резервісти);
  • громадян, які приймаються на військову службу за контрактом;
  • кандидатів на навчання у вищих військово-навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів Міністерства оборони України, учнів військових ліцеїв.

Крім цього, ця ж комісія визначає, чи є військові придатними до військової служби після отримання травми, поранень чи захворювань та щодо продовження їхнього лікування.

У склад комісії входить її очільник, заступник очільника та власне члени комісії: лікар-терапевт, лікар-хірург, лікар-невропатолог, лікар-офтальмолог, лікар-стоматолог, лікар-отоларинголог, лікар-психіатр, сестри медичної (сім посад), рентгенлаборант, лаборант, секретар з базовою та неповною вищою медичною освітою. Окрім цих людей, до складу комісії можуть призначати й лікарів інших спеціальностей.

Згадані лікарі, залучаються з місцевих комунальних підприємств охорони здоров’я за розпорядженням міського голови, за поданням Луцького об’єднаного міського ТЦК та СП і погодженням з управлінням охорони здоров’я Луцької міської ради.

Головою позаштатної ВЛК призначають лікаря, який підготовлений з питань військово-лікарської експертизи та має досвід роботи у військових лікувальних (цивільних лікувально-профілактичних) закладах.

«Фінансують комісію з бюджету Луцької міської територіальної громади та інших джерел, не заборонених законодавством. До видатків належать: оплата праці, утримання приміщення, забезпечення необхідними у роботі матеріальними цінностями (канцтовари, медикаментозне забезпечення, витратні матеріали на проведення лабораторних та діагностичних обстежень, інструментарію, медичного та господарського майна, необхідного для оснащення кабінетів для проведення медичного огляду згідно з табелем оснащення)», – зазначають у додатку до рішення.

Зауважимо також, що за лікарями, які входять у позаштатну ВЛК, зберігається займана посада та середньомісячна заробітна плата за місцем постійної роботи.

Нагадаємо:на Волині затримали 28-річного організатора «схеми», який за вісім тисяч доларів обіцяв дружині військового, що її чоловіка визнають непридатним для подальшої служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02