Поділитись:

На Волині зростає захворюваність на гепатит A

П'ятниця, 19 січня 2024, 16:24
На Волині зростає захворюваність на гепатит A

У Волинській області фіксують підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит A: лише за два тижні цього року вже зареєстрували 12 випадків хвороби, із них 5 – у дітей.

Про це у п'ятницю, 19 січня 2024 року, під час брифінгу повідомила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного ЦКПХ Ірина Єнжиєвська, інформує сайт Волинської ОВА.

З грудня 2023 року в області фіксують підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит А. Зокрема, лише за два тижні цього року вже зареєстрували 12 випадків хвороби, із них 5 – у дітей.

«На сьогодні маємо випадки захворюваності на території Ковельської, Турійської, Маневицької ТГ. Спалахів на даний час не зареєстровано», – зазначила Ірина Єнжиєвська.

Як наголосила посадовиця, інфікуванню можна легко запобігти, якщо дотримуватися правил гігієни рук. Найбільш ефективний спосіб захисту – це миття рук з милом і теплою водою щонайменше протягом 20 секунд.

Також для профілактики інфікування вірусного гепатиту A існує безпечна та ефективна вакцина. Вона не включена до Національного календаря щеплень, але є рекомендованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів