Поділитись:

На Ковельщині – скандал: бізнесмена звинуватили у спаленні «гуманітарки» (відео)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 25 січня 2024, 16:10
На Ковельщині – скандал: бізнесмена звинуватили у спаленні «гуманітарки» (відео)

У селі Бахів, що на Ковельщині, місцеві кажуть, що один з господарників використовує вживані речі для опалення приміщень свого підприємства. Це неабияк занепокоїло жителів, бо, за їх словами, у повітря потрапляє велика кількість шкідливих речовин та ще й стоїть дуже неприємний запах. Проте влада проблем не бачить.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів активіст Андрій Янкель.

«У нас тут є підприємець, який поставив собі буржуйки. Там є фури, які завантаженні ганчір'ям, гуманітаркою. І вони ними палять. Я неодноразово звертався до них. І дим, і запах дуже токсичні. Закликаємо, щоб палили дровами, а не палили ті ганчірки. Минулого тижня була комісія, вони мене не кликали, але я сам підійшов і долучився. Мені сказали, що дадуть характеристику, але на другий день вони палять, а селяни досі скаржаться», – каже чоловік.

Зі слів пана Андрія, селяни самі ходили на фірму та скаржилися і просили на пряму припинити спалювати речі, але це не допомогло.

Ми звернулися за коментарем до очільника Дубівської громади Романа Троцюка, який зазначав, що знає про цю ситуацію і йому неодноразово надходили скарги. Тому, за його розпорядженням, направили спеціальну комісію до підприємства.

Заступник очільника громади Віталій Сарапін розповідає, що за фактом скарги комісія виїхала на три об'єкти, де, як повідомляв скаржник, і відбувається спалення речей.

«Ми виїжджали з комісією. На думку заявника, підприємець М'якота займається якимось спалюванням. Проте дані факти не підтвердився. Був заявник присутній і все сам бачив. Була скарга на три будівлі. В одній знаходиться баня та побутові приміщення для працівників. Ще один об'єкт – колишня автомайстерня. На території є саморобна буржуйка, але візуально спростувати чи підтвердити факт спалювання комісія не змогла. Третій об'єкт – вівчарня, там близько 50 овець і воно не опалюється», – повідомив заступник.

Він також додав, що скаржнику нададуть відповідь у визначений законом термін, де розпишуть усі деталі перевірки. Якщо він не погодиться з ними, то зможе звернутися до правоохоронців.

Наші журналісти намагались поспілкуватися і з власником господарства Петром М'якотою, на якого надходили скарги. Аби він розповів свою версію подій. Проте на час виходу цього матеріалу, його телефон був вимкнений. Зауважимо, що редакція сайту «Конкурент» готова висловити погляд пана Петра на цю ситуацію.

Петро М'якота, фото з особистої сторінки у фейсбукПетро М'якота, фото з особистої сторінки у фейсбук

Нагадаємо, що вже не вперше у селі Бахів зчиняють ґвалт довкола підприємця Петра М'якоти. Так, ще в червні 2023 року місцеві екоактивісти забили на сполох. Мовляв, він проводив незаконні земельні роботи на комунальній землі та погрожував активістам військкоматом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів