Поділитись:

На Рівненщині у стоматкабінеті раптово померла 50-річна пацієнтка

Середа, 24 січня 2024, 16:47
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Рівненській області в стоматологічному кабінеті у 50-річної пацієнтки під час лікування зубів зупинилося серце – правоохоронці проводять розслідування.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці поліції Рівненської області.

19 січня близько 18:40 від медиків «швидкої» поліцейським надійшло повідомлення, що під час візиту до приватної стоматологічної клініки в місті Здолбунів померла 50-річна жінка.

Попередньо поліцейські з’ясували, що жителька села Здовбиця лікувала зуби з використанням седації. Після введення препаратів у неї зупинилося дихання. Медики намагалися провести реанімаційні заходи, утім вони не дали результату. На жаль, жінка померла.

Під час огляду місця події слідчо-оперативна група вилучила речові докази, які мають значення у справі.

За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження призначено ряд експертиз, зокрема судово-медичну, яка встановить причину смерті 50-річної жительки Здовбиці.

Слідчі дії тривають.

Довідково:
Седація – це занурення в стан, схожий на дрімоту, поверхневий сон, при якому людина розслаблена та спокійна. Пацієнт може контролювати свої дії, нормально дихати, ковтати, навіть може виконувати деякі вказівки лікаря. Важливим плюсом вважають те, що проведена процедура не відкладається в пам’яті пацієнта. Медикаментозне навантаження при седації менше, ніж при загальному наркозі, не впливає на подальше відновлення активної життєдіяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів