Поділитись:

Росія використовує катастрофу Іл-76, щоб посіяти в Україні невдоволення, – ISW

Четвер, 25 січня 2024, 07:30
Росія використовує катастрофу Іл-76, щоб посіяти в Україні невдоволення, – ISW

Російські суб'єкти інформаційного простору використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні. 

Такі висновки Інституту вивчення війни, – пише Українська правда. 

Військові аналітики наводять слова голови Комітету з оборони Державної думи росії Андрія Картаполова, який заявив, що Україна навмисно збила Іл-76, знаючи, що на борту перебували українські військовополонені, і закликав призупинити всі обміни військовополоненими на невизначений термін. 

Водночас заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв звинуватив українську «внутрішньополітичну боротьбу» у причетності до катастрофи. 

Окрім цього, міністр закордонних справ росії Сергій Лавров, який наразі перебуває у Нью-Йорку на засіданні Ради безпеки ООН, закликав до термінового скликання засідання РБ ООН, присвяченого цій авіакатастрофі, та звинуватив Україну у тероризмі. 

ISW зазначає, що такі російські звинувачення частково мають на меті посіяти невдоволення в Україні та посилити недовіру до українського уряду, що узгоджується з іншими російськими інформаційними зусиллями, спрямованими на ослаблення України всередині країни.

Військові аналітики зазначають, що обмін військовополоненими є чутливим питанням як для росії, так і для України, і риторичні згадки про військовополонених передбачувано викликають емоційну реакцію. 

Крім того, російські офіційні особи зробили необґрунтовані заяви про те, що Україна збила Іл-76 американськими або німецькими ракетними системами, ймовірно, в спробі відмовити західних партнерів України від надання Україні критично важливих систем протиповітряної оборони, необхідних для оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів