Поділитись:

У Саудівській Аравії відкрили перший алкогольний магазин за понад 70 років

П'ятниця, 26 січня 2024, 04:16
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Саудівській Аравії вперше за більш ніж 70 років відкрилася алкогольна крамниця, що є подальшим кроком із соціальної лібералізації в колись ультраконсервативному королівстві, де розташовані найсвятіші місця ісламу. 

Про це пише AP, – зазначає ТСН.

Хоча магазин в столиці Ер-Ріяді призначений лише для дипломатів-немусульман, він з'явився у зв'язку з тим, що наполегливий спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман прагне зробити королівство туристичним та діловим напрямком у рамках амбітних планів щодо поступового звільнення економіки від залежності від сирої нафти.

Магазин розташований поряд із супермаркетом у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда, сказав дипломат, який поділився інформацією на умовах анонімності, щоб обговорити соціально чутливу тему в Саудівській Аравії. У середу дипломат пройшовся магазином, охарактеризувавши його як висококласну крамницю безмитної торгівлі у великому міжнародному аеропорту.

За словами дипломата, у магазині поки що є спиртні напої, вино і лише два сорти пива. Працівники магазину просили у покупців надати дипломатичні посвідчення та покласти мобільні телефони до сумки, перебуваючи всередині. За словами дипломата, застосунок для мобільного телефона дозволяє купувати за квотною системою.

Офіційні особи Саудівської Аравії не відповіли на запит щодо коментарів щодо магазину.

Однак відкриття магазину збігається з публікацією англомовної газети Arab News, що належить державній Saudi Research and Media Group, про нові правила, що регулюють продаж алкоголю дипломатам у королівстві.

У заяві йдеться про те, що ці правила покликані «обмежити безконтрольний імпорт цих особливих товарів і спиртних напоїв у складі дипломатичних партій». Правила набули чинності 22 січня, повідомляє газета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів