Поділитись:

У луцькому коледжі - «розборки» з ректором ЛНТУ

Субота, 30 січня 2016, 11:43
У луцькому коледжі - «розборки» з ректором ЛНТУ

На зборах трудового колективу технічного коледжу Луцького національного технічного університету більшість працівників на чолі з директоромСвятославом Козачуком виступила проти політики ректора ЛНТУ Петра Савчука, якого підтримала меншість колективу.

Збори відбулися 29 січня в контексті реформування профтехосвіти, що триває по всій країні. Оскільки фінансувати такі заклади тепер мають місцеві бюджети, підходи до підготовки робітничих кадрів змінюватимуть. Зокрема в луцькому бюджеті на 5 таких закладів передбачили 43 мільйони гривень, яких на весь рік фінансування не вистачить, - інформує Волинське Агентство Розслідувань.

На Волині планують замість 21 закладу профтехосвіти створити 2 центри підготовки робітників, які розподілятимуть спеціальності між різними закладами, аби вони не так часто дублювалися. Водночас виші позбавляють права готувати робітників, тому в їх структурі з часом не буде коледжів, що працюють у галузі профтехосвіти.

Отож, напередодні відбулися збори частини колективу технічного коледжу разом із директором Святославом Козачуком, де вони задекларували бажання вийти із структури ЛНТУ і передали документи в Міністерство освіти та науки. Проте ректор Петро Савчук назвав такі збори "сепаратистськими" та не визнає їх.

Савчук наполягає, що у коледжі є прояви корупції та свавілля з боку керівництва із якими він хоче "розібратися". Тому "в обхід" директора Святослава Козачука він прийняв кілька рішень, що не сподобались прихильникам останнього. Козачук стверджує, що ректор неправомірно втручається в роботу коледжу і продовжує наполягати на виході зі складу ЛНТУ.

Про деталі суперечок через розподіл годин, звільнення, опечатування кабінетів дивіться на 5 відофрагментах розмови.

У луцькому коледжі - «розборки» з ректором ЛНТУ

У луцькому коледжі - «розборки» з ректором ЛНТУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024