Поділитись:

Луцьк купить 30 тролейбусів в кредит за 6,3 млн євро, які можуть поламатися

Автор: Максим Косюр |
Середа, 31 січня 2024, 12:38
Луцьк купить 30 тролейбусів в кредит за 6,3 млн євро, які можуть поламатися

У Луцьку затвердили угоду про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України й Луцькою міською радою. Відповідно до неї, місто має придбати 30 нових тролейбусів, які, ймовірно, вже будуть непридатні для перевезень, а місто все ще виплачуватиме за них кредит.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії міської ради 31 січня.

«Мінфін у співпраці з Мінінфраструктури, надає Луцькій міській раді частину коштів позики Європейського інвестиційного банку у розмірі до 6,3 мільйона євро. Співфінансування Луцької міської ради становить 1,2 мільйона євро», – йдеться у пояснювальній записці.

Строк позики – до 22 років, у які входить і пільговий період терміном в 5 років.

Цей проєкт передбачає придбання 30 одиниць нових сучасних низькопідлогових тролейбусів на заміну тим, в яких закінчився термін експлуатації. Шість нових тролейбусів будуть оснащені установками автономного ходу на відстань понад 15 км.

«Оновлення існуючого парку електротранспорту дозволить ефективно використовувати тролейбусну та маршрутну мережу, замінити автобуси з малою та середньою пасажиромісткістю», – додають у пояснювальній записці.

Але ці нові тролейбуси, які зараз закупляє Луцьк за 6,3 мільйона євро, ймовірно, вже будуть непридатні для перевезень, а місто все ще виплачуватиме за них кредит.

Депутати Луцької міської ради отримали відповідь на запит щодо експлуатаційного терміну гарантії на тролейбуси від директора КП «Луцького підприємства електротранспорту». Згідно з нею «гарантійні зобовʼязання на кузов, окремі вузли та агрегати діють до 12 років, з моменту прийняття в експлуатацію тролейбусів, без обмеження пробігу». Однак строки позики, як вже згадували, становлять до 22 років. Відповідно до цього тролейбуси можуть бути непридатні для перевезень, але Луцьк й надалі виплачуватиме за них кредит.

Нагадаємо: у Луцьку на маршрутці №28 досі висять рекламні банери антиукраїнської сектантської організації «АллатРа» або ж «Благотворче суспільство». Яку Служба безпеки України викрила на пропагуванні ідей кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024