Поділитись:

Маніпуляція і брехня стали фірмовим стилем мера Поліщука, – депутат Луцькради

Четвер, 01 лютого 2024, 16:01
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Луцький міський голова Ігор Поліщук вчергове продемонстрував, що він лояльно ставиться до «московського патріархату», не вміє визнавати своїх помилок, боїться критики та водночас продовжує маніпулювати сумами коштів, витрачених на закупівлі для ЗСУ.

Про це у фейсбуці написав депутат від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Михайло Наход.

31 січня відбулася чергова сесія Луцької міської ради. Зі слів Михайла Находа, під час засідання відбулися жваві дискусії з багатьох питань, але найбільше обговорення викликали нецільове використання земельної ділянки Українською православною церквою «московського патріархату» та фінансування потреб ЗСУ.

Маніпуляція і брехня стали фірмовим стилем мера Поліщука, – депутат Луцькради

За інформацією Михайла Находа, під час засідання бюджетної комісії напередодні сесії була озвучена інформація, що на закупівлі для ЗСУ у січні використали лише 13 млн грн. З них трохи більше як два мільйони спрямували на потреби й запити, які надійшли у січні, а майже 11 мільйонів з цієї суми заплатили як заборгованість за придбані 70 квадрокоптерів у 2023 році. Водночас міський голова на своїй сторінці оприлюднює зовсім іншу інформацію: нібито в січні закупівель для військових провели на 47 млн грн. І хоча є різниці у «використаних коштах» і «проведених закупівлях», зауважує депутат, але маніпуляція сумами в понад 30 млн очевидна.

Михайло НаходМихайло Наход

«Маніпуляція і брехня стали фірмовим стилем нашого мера. Прикладів чимало: в програму підтримки ЗСУ на 2024 рік, на його ж пропозицію, закладаємо 1,5 млрд гривень і він кругом «трубить» про те, що ці кошти уже виділені, а в бюджет, за його ж наполяганням, закладається ЛИШЕ 306 млн і звучить обіцянка, що у лютому додадуть ще 600 млн з вільних залишків. Але в січні з’ясовується, що в грудні за місяць керівництво міста витратило 840 млн бюджетних коштів і уже аж ніяк не лишається 600 млн на ЗСУ. І тепер він розказує уже іншу історію, що в лютому на ЗСУ додадуть в бюджет 194 млн і в підсумку буде 500 млн. Тепер він буде розказувати, що ми на ЗСУ виділили 500 млн, забувши про те, що півтора місяця тому говорив про втричі більшу суму – 1,5 млрд», – зазначив Михайло Наход.

До того ж Ігор Поліщук образився на депутатку від «Громадянського Руху «СВІДОМІ» Аллу Надточій, яка через такі дії звинуватила його у «шулерстві», тож змусив керівницю департаменту фінансів спростовувати його слова та детально розповідати про витрати.

Алла НадточійАлла Надточій

«Не знаю, як ще можна назвати те, що Ігор Поліщук публічно говорить одне, має на увазі інше, а в результаті виходить ще щось третє. Якщо бути чесним з громадою, з військовими, з депутатами, то, мабуть, таких звинувачень і не буде звучати. Але очевидно, що перебороти цей свій фірмовий стиль Ігор Поліщук просто не може. Це уже як хронічна хвороба – жити з нею можна, але наслідки будуть проявлятися постійно», – зауважив Михайло Наход.

Також, додає обранець громади, міський голова настільки перейнявся тим, що депутати мають іншу позицію, що неодноразово вдавався до порушення регламенту і не давав можливість депутатам висловити свою позицію.

Маніпуляція і брехня стали фірмовим стилем мера Поліщука, – депутат Луцькради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів