Поділитись:

«Окремі волинські нардепи зрадили пам'ять Героїв», - депутат Волиньради Буліга*

Субота, 30 січня 2016, 18:31
«Окремі волинські нардепи зрадили пам'ять Героїв», - депутат Волиньради Буліга*

Верховна Рада України змінила статтю закону про регламент, яка дозволила б внести зміни до Конституції на наступній сесії парламенту. Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів.

Результати голосування за відповідний проект закону прокоментував депутат Волинської обласної ради від Радикальної партії Микола Буліга.

"Прийнятий сьогодні закон є доказом того, що український парламент діє за сценарієм країни-агресора і не хоче чути український народ. Від дозволить внести зміни до Конституції щодо надання "особливого статусу" Донбасу, на які так чекає Кремль. Парламент сьогодні веде антиконституційну політику. Прикро, що до участі у цьому доєднались троє волинських нардепів, які проголосували за відповідний законопроект. Відповідним рішенням народні депутати зрадили пам'ять Героїв, які віддали життя за вільну, демократичну і європейську Україну", - заявив Микола Буліга.

Відповідно до інформації, зазначеної на офіційному сайті Верховної Ради України, за проект Закону "Про внесення змін до Ст. 149 Регламенту Верховної Ради України" №3812 проголосували троє волинських нардепів: Ігор Лапін, Степан Івахів та Сергій Мартиняк.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко назвав скандальне голосування "чорним днем в історії українського парламентаризму". Він порівняв цей закон з сумнозвісними законами 16 січня, які два роки тому в антиконституційний спосіб "протягнув" Янукович.

"Сьогодні парламентська більшість у складі "Блоку Петра Порошенка", "Народного Фронту", "Батьківщини" разом з двома олігархічними групами проголосували за зміни до закону "Про регламент", якими фактично змінили процедуру розгляду внесення змін до Конституції України. Сама ця Конституція передбачає процедуру, як вносяться зміни. Жоден закон не можу вносити зміни до Конституції. Зміни до Основного закону України вносить або український народ, або український парламент. Це голосування відбулося для того, щоб дати можливість розглядати далі питання про можливість внесення змін до Конституції, у тому числі, про "особливий статус" Донбасу. Це ганебне дійство з боку коаліційної більшості!", - заявив з трибуни лідер Радикальної партії.

Надрукувати
мітки:
коментарів