Поділитись:

Білий дім відреагував на відставку Залужного

Четвер, 08 лютого 2024, 23:17
Білий дім відреагував на відставку Залужного

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував рішення Володимира Зеленського змінити головнокомандувача Збройних Сил України.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на брифінг Кірбі 8 лютого. 

Представник Білого дому наголосив, що Зеленський – головнокомандувач своїх Збройних Сил, і «він може вирішувати, хто буде у військовому керівництві».

«У цьому й полягає цивільний контроль. Ми про це знаємо. І ми будемо працювати з будь-ким, хто очолюватиме українське військо. Ми продовжимо співпрацю з нашими українськими колегами», – додав Кірбі.

Він також відкинув твердження, що заміна головнокомандувача ЗСУ свідчить про «нестабільність» ситуації в Україні, але не зміг підтвердити, що це кадрове питання попередньо обговорювалось між Києвом і Вашингтоном «на високому рівні».

Раніше американське видання The Washington Post з посиланням на двох поінформованих співрозмовників написало, що уряд України поінформував Білий дім про рішення Володимира Зеленського звільнити генерала Валерія Залужного.

Протягом декількох тижнів в Україні ходили чутки про те, що президент збирається відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Зрештою, 8 лютого Зеленський і Залужний одночасно повідомили про спільну зустріч і зміни в керівництві ЗСУ. Пізніше Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського новим головнокомандувачем Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів