Поділитись:

На Волині віряни УПЦ «МП» не відчинили храм для похорону військового

Вівторок, 13 лютого 2024, 08:45
На Волині віряни УПЦ «МП» не відчинили храм для похорону військового

У селі Діброва на Волині представники УПЦ так званого московського патріархату не відчинили місцевий храм, аби поховати полеглого Героя Дмитра Слесарука.  Відтак полеглого бійця змушені були відспівувати в Ківерцях. 

Загиблий воїн Дмитро Слесарук – мешканець с. Діброва Підгайцівської громади. 10 лютого його зустріли у рідному селі. Але, на жаль, місцева церква була зачинена прихильниками УПЦ «МП», Про це повідомив декан Успенського округу Луцького районного деканату, протоієрей Андрій Мовчанюк.

«Дорогі прихожани! Ви чуєте проповідь своїх священників. Чи сходиться їх слово з життям? Чи так Господь вчив? Чи до цього закликав? Чому храм у селі, в якому жив герой, зачинений? Скільки це буде тривати? Чому Україна як незалежна держава не може мати свою Церкву, як інші країни? Чому церква УПЦ МП забороняє своїх священників, які перешли в ПЦУ, а єпархії на окупованих територіях, які перейшли в РПЦ під кривавого „патріарха“ Кирила, – ні? Скільки ще будемо служити москві?.. Хіба молодий воїн, цвіт нації, 27-річний герой не заслужив бути відспіваним у себе вдома? Хіба він для когось „не свій“?» – звертається о. Андрій до прихильників московського патріархату в Діброві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів