Поділитись:

У Ковелі комунальники за майже пів мільйона придбали викрадений в Норвегії бус (фото)

Вівторок, 13 лютого 2024, 13:50
У Ковелі комунальники за майже пів мільйона придбали викрадений в Норвегії бус (фото)

У Ковелі комунальники за бюджетні кошти придбали мікроавтобус, який був викрадений у Норвегії та перебував у міжнародному розшуку.

Про це інформує «Ковель media» з посиланням на власні джерела.

Під час державної реєстрації мікроавтобуса Ford Transit посадовими особами Ковельського комунального підприємства «Добробут» було встановлено, що цей автомобіль перебуває у міжнародному розшуку.

Адміністратор територіального сервісного центру МВС відразу ж повідомив про випадок у Ковельське районне управління поліції.

Згідно з інформацією, яку надав сектор міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП у Волинській області, відповідно до бази даних розшукуваних транспортних засобів Генерального секретаріату Інтерполу, цей автомобіль розшукувався органами Королівства Норвегія з 7 лютого 2023 року.

За даним фактом 18 січня 2024 року поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 198 КК України (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного кримінально протиправним шляхом), що карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Автомобіль та оригінали наявних щодо нього документів поліцією з КП «Добробут» були вилучені, на підставі ухвали Ковельського міськрайонного суду від 24 січня 2024 року був накладений арешт із забороною права на відчуження, розпорядження та користування.

Зазначають. що комунальне підприємство «Добробут» придбало вищезгаданий Ford Transit, 2015 року випуску, через електронну систему публічних закупівель Prozorro, продавцем краденого автомобіля є ТОВ «Роял Делонікс» (м. Дубно Рівненської області).

Згідно з даними сервісу Опендатабот, ця фірма існує з 1 березня 2023 року, статутний капітал – 50 тисяч гривень, основний вид її діяльності – торгівля автомобілями та легковими транспортними засобами.

Директор «Добробуту» Ігор Михалевич та керівник ТОВ «Роял Делонікс» Сергій Кліментович підписали 12 грудня 2023 року договір постачання автомобіля, який комунальне підприємство купило за кошти з місцевого бюджету – за 425 тисяч гривень з ПДВ.

Триває слідство.

У Ковелі комунальники за майже пів мільйона придбали викрадений в Норвегії бус (фото) У Ковелі комунальники за майже пів мільйона придбали викрадений в Норвегії бус (фото) У Ковелі комунальники за майже пів мільйона придбали викрадений в Норвегії бус (фото) У Ковелі комунальники за майже пів мільйона придбали викрадений в Норвегії бус (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів