Поділитись:

Ковельські комунальники купили машину, яка перебуває у міжнародному розшуку (відео)

Субота, 17 лютого 2024, 19:35
Скріншот з сюжету
Скріншот з сюжету

Купили із Норвегії, привезли в Україну, а вона виявилась у міжнародному розшуку. Тепер авто під арештом. У таку халепу втрапили ковельські комунальники. Вантажний фургон придбали у фірми з міста Дубно, котра займається ввезення автівок з-за кордону. Директор комунально підприємства каже, що Дубенська фірма нібито вийшла на норвежця, котрий продав машину. А той буцімто не оголошував машину у розшук. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Вантажний фургон ковельські комунальники купили у фірми «Роял Делонікс» уже тут в Україні. Здавалося, нічого не віщувало проблем. Тепер шоковані, як далі бути.

«Мова йде про придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного кримінально протиправним шляхом. На підставі ухвали Ковельського міськрайонного суду автомобіль та документи вилучено та накладено арешт із забороною права відчуження та користування. Транспортний засіб купувався за кордоном фірмою, яка надає відповідні послуги. На момент його придбання автомобіль у міжнародному розшуку не перебував. То ж на територію України потрапив законно», – головний спеціаліст сектору комунікації Нацполіції Волині Олег Плазовський.

Машина 2015 року за трохи більше, ніж 400 тисяч гривень. Комунальники зауважують, що на автівку були всі документи.

Як сталось, що вона опинилась у базі Інтерполу?

«На польській митниці вона сюди в Україну заїхала, вона тут була, в мене була машина зі всіма бумагами. Вона була на червоних номерах, то ж не то, що я купляв там щось. Сказала поліція, що документи оригінальні, номер кузова оригінальний, все в оригіналі, ніяких підробок немає. А яка там схема десь – ну того ми вже ніхто не знаєм. Тут уже питання до Інтерполу, чому так довго вона не подавалася в розшук», – зазначив директор КП «Добробут» Ігор Михалевич.

Директор комунального підприємства каже, що не виключають судовий позов до фірми, котра привезла з-за кордону машину і продала їм.

– Ми подаємо на те підприємство, та фірма, яка нам продала. І ми будемо чи в суд подавати, чи так. На сьогоднішній день, ми є доброчинні набувачі. Або поверніть гроші, або там виясніть з тією машиною і віддайте машину. 3 самим директором ми ще маємо зустрітися, тієї фірми.

– Наразі що вони кажуть?

– Десь там взнавали, знайшли того, хто десь там продавав, то кажуть, він ніяких не подавав ні заяв, нічого.

– В розшук?

– Да, він нічого не подавав.

На дзвінки журналістів у фірмі не відповіли. Між тим, не так давно вже був подібний випадок на Ковельщині вкінці 2022 року. Жінка купила через одну із фірм легковик 2013 року випуску.

«Під час ввезення автомобіля «AUDI» в Україну і його оформлення прикордонниками, митного оформлення транспортного засобу Волинською митницею жодних «спрацювань» бази даних Інтерполу не відбувалося, заборони до ввезення в Україну і реєстрації транспортного засобу уповноваженими органами не виносилося. Після придбання автомобіля жінка більше двох місяців користувалася належним їй автомобілем без будь-яких перешкод з боку контролюючих органів, які виявляють розшукувані автомобілі», – йдеться у справі.

Коли жінка вирішила обмінятися машинами із доплатою з мешканцем Любомля, поїхали на перереєстрацію. Виявилось, що автівка уже в базі Інтерполу. Машина теж була із Норвегії.

У Регіональному сервісному центрі Волині кажуть, що подібні випадки – не рідкість.

«У 2023 році при перевірці за банком даних Генерального секретаріату Інтерполу сервісними центрами МВС у Волинській області було виявлено 13 транспортних засобів, які знаходяться у міжнародному розшуку. І один такий транспортний засіб у поточному році. Про те, що транспортний засіб знаходиться у міжнародному розшуку, можна дізнатися лише при реєстраційній операції. На жаль, самостійно особа не може дізнатися цієї інформації», – розповіла речниця Регіонального сервісного центру Волині Юлія Матящук.

Щодо автомобільної халепи Ковельського комунального підприємства, його директор припускає наступне:

«Я собі таку логічну цепочку роблю: в мене був працівник, який не платив аліменти. Він місяць працював, а до мене вже рік ідуть, що чого я за нього не плачу гроші? Від приватних судовиконавців. То я думаю, може, там якийсь штраф, чи що. Може, де виконавці які заблокували її. Ну, я не знаю», – припустив Ігор Михалевич.

Слідчі ж додають, що в рамках досудового розслідування поліцейські з'ясують усі обставини інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів