Поділитись:

Параатлет з Волині став мультимедалістом на міжнародному турнірі з легкої атлетики

Вівторок, 20 лютого 2024, 17:43
Параатлет з Волині став мультимедалістом на міжнародному турнірі з легкої атлетики

Член національної паралімпійської збірної волинянин Ярослав Окапінський здобув дві нагороди на змаганнях International Open Athletics Meeting / Grand Prix.

Про здобутки параатлета повідомили на сторінці Міністерства молоді та спорту України, – пише Суспільне.

Міжнародна першість з легкої атлетики відбулася в місті Дубай в Об'єднаних Арабських Еміратах. У змаганнях взяли участь понад 500 спортсменів з 68 країн світу.

Волинському спортсмену вдалося вибороти «золоту» та «срібну» медалі. Першу сходинку Ярослав Окапінський посів подолавши 400-метрову дистанцію. Друге місце легкоатлет завоював на дистанції у 200 метрів.

Що відомо про Ярослава Окапінського

Ярослав Окапінський – майстер спорту України міжнародного класу. У 2021-му він був єдиним легкоатлетом, який представляв Волинь на Паралімпійських іграх 2020 за весь час участі України у світових змаганнях.

Волинянин зайняв шосте місце на Паралімпійських Іграх-2020. У Токіо спортсмен покращив свій особистий результат на одну секунду.

У лютому 2023 року Ярослав Окапінський здобув «золото» на змаганнях World Para Athletics Dubai 2023 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

В липні 2023-го волинянин став чемпіоном світу з легкої атлетики серед паралімпійців у Франції. У фіналі змагань на дистанції 400 метрів спортсмен випередив суперника з Польщі та здобув абсолютну перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів