Поділитись:

Працівники обласного ТЦК пояснили, що робили на авторинку в Луцьку

Четвер, 22 лютого 2024, 16:48
Працівники обласного ТЦК пояснили, що робили на авторинку в Луцьку

Працівники Волинського обласного ТЦК та СП пояснили, що робили на авторинку у Луцьку.

Пояснення розмістили на своїй фейсбук-сторінці.

У зв’язку з певним суспільним ажіотажем навколо подій, що стосуються перевірки документів на території авторинку у м.Луцьку, повідомили наступне:

Військовослужбовці ТЦК та СП Волинської області з початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні у своїй роботі керуються виключно Законами України:

  • «Про військовий обов’язок і військову службу»,
  • «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»
  • та іншими чинними нормативно-правовими актами.

Тому у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів перевіряти військово-облікові документи та вживати інших заходів, передбачених чинним законодавством.

З огляду на вимоги цих законів, військовозобов’язані громадяни України в період дії воєнного стану зобов’язані самостійно з’явитися до ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних та внесення відповідних змін до військово-облікових документів.

Також нагадали про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі представників ТЦК та СП.

«Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років», – йдеться в повідомленні..

Нагадаємо, раніше ми писали, що на луцькому авторинку працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки влаштували рейд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів