Поділитись:

Продукти, пакунки з речами та засобами гігієни: в Луцьку 22 родини отримали допомогу від ЮНІСЕФ (відео)

Четвер, 22 лютого 2024, 23:09
Продукти, пакунки з речами та засобами гігієни: в Луцьку 22 родини отримали допомогу від ЮНІСЕФ (відео)

22 родини, які проживають у Луцькій громаді й виховують дітей з інвалідністю, отримали 22 лютого допомогу від ЮНІСЕФ. Для них зібрали продуктові набори, а також пакунки з речами, засобами гігієни, товарами за попереднім запитом цих сімей. 

Про це Суспільному розповіла представниця проєкту з забезпечення інтегрованих соціальних послуг Христина Латонова. З її слів, коробки з допомогою для кожної сім'ї різні: є і памперси, і тести для визначення рівня глюкози, і розвиваючі іграшки, і пелюшки.

«Зараз така допомога вперше, але ми вже минулого тижня забезпечували ортопедичним взуттям деякі сім'ї. Ця допомога відбувається таким чином: ми беремо сім’ю і спілкуємося з ними протягом тривалого часу, дізнаємося їхні потреби — і це така першочергова потреба», — каже представниця проєкту.

Прийшла отримати допомогу разом із дев'ятирічним сином лучанка Юлія Шеломанова.

«Дитина з особливими потребами. Сказали, що є така допомога, робили опитування. Ми проходили анкетування. Ми школярі, то треба навчатися, розвиватися», – сказала жінка.

Юлія Шеломанова з синомЮлія Шеломанова з сином
 

Підтримка, котру надали від ЮНІСЕФ, дуже важлива, розповіла лучанка Вікторія Чирук. Жінка опікується 12-річним братом.

«Нам найбільше підійшов набір каструль, так як в нас сім’я велика, то це те, що нам потрібно. У вересні в нас тільки інвалідність, ми отримували так від служби захисту дітей і продуктові набори і решту, а від ЮНІСЕФ недавно нас запросили», – зазначила жінка.

Вікторія ЧирукВікторія Чирук
 

Отримала продукти та речі для дитини лучанка Ірина Данильцева. З її слів, у пакунку – іграшки, крупи, макарони, олія тощо.

«Тут розвиваючі іграшки, такий конструктор... Діти кашу люблять. Ще ігри, ковдру, сказали, можуть дати, канцелярія є», – зазначила жінка.

Ірина ДанильцеваІрина Данильцева
 

Як розповіла начальниця відділу соціальних проєктів управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцька Тамара Бондарук, допомогу від ЮНІСЕФ отримають 800 луцьких сімей. Вона додала, що наразі в Луцькій громаді проживають 1 384 сім’ї, котрі виховують дітей з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів