Поділитись:

На Волині зросли обсяги продажів дорогих автомобілів

Неділя, 31 січня 2016, 16:15
На Волині зросли обсяги продажів дорогих автомобілів

Обсяги реалізації дорогих авто у Волинській області зросли, незважаючи на кризу і загальний спад продажів у країні.

В Волинському регіоні продаж преміальних авто в 2015 році збільшився на 14%, у порівнянні з 2014 роком, повідомляє AUTO-Consulting.

Ще три області, в яких виросли продажі преміальних авто – це Рівненська (+23%), Чернівецька (+18%) та Миколаївська (+2%).

Як і раніше, лідером продажів нових автомобілів є Київ. Тут в 2015 була реалізована майже третина всіх куплених в країні авто – близько 30%. І в столиці продажі впали менше, ніж в цілому по ринку. Всього на 31%, тоді як спад продажів по Україні в цілому досягав 49,7%.

Найменше падіння продажів – продемонструвала і Одеська область. І майже таке ж скорочення обсягів реалізації – мінус 31% порівняно з 2014 роком, продемонструвала Херсонська область. Правда, на відміну від Києва та Одеської області, в Херсонському регіоні на 45% зросли продажі преміальних авто.

Найдорожчі автомобілі – Luxury-сегменту ( Bentley, Rolls-Royce, Ferrari, Aston Martin), найактивніше в 2015 році купували у Львівській області – +200%. На 50% продажу автомобілів Luxury зросли в Київській області. А у Вінницькій, – вони залишилися такими ж, як в 2014-му. Що теж непоганий показник на тлі загального спаду продажів.

Цікава картина за бюджетними автомобілям так званого сегмента Low Cost. А ось їх реалізація, як і продажі авто середнього цінового сегмента впала у всіх без винятку областях України.

Найбільше падіння продажів, у порівнянні з 2014 роком, продемонстрували, зі зрозумілих причин, Луганська (-84%) і Донецька (-83%) області. Вони ж лідери і по спаду авторинку в цілому.

Всього по Україні в 2015 році було продано 46 443 нових легкових автомобілів, що на 49,71% менше, ніж роком раніше. За даним показником Україна скотилася на 25 місце в Європі, поступившись за обсягом продажів таким країнам як Фінляндія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Греція, Словенія і навіть крихітному Люксембургу.

На Волині зросли обсяги продажів дорогих автомобілів

Надрукувати
мітки:
коментарів