Поділитись:

На кордоні з Україною поляки трощать вікна і кидають піротехніку (відео)

Четвер, 29 лютого 2024, 19:35
На кордоні з Україною поляки трощать вікна і кидають піротехніку (відео)

Днями польські протестувальники на кордоні з Україною розбили вікна у нових тракторах, які везли в Україну. 

Про це розповідає телеканал «Конкурент TV».

«Тим часом польська поліція продовжує удавати, що нічого не відбувається», – каже український водій Олег.

Раніше журналісти телеканалу спілкували із чоловіком. З того часу минув вже понад тиждень, і українець досі не перетнув кордон.

«Мабуть, кілометрів 6 мені ще до заїзду в кордон. То це кілометрів 7 я тільки проїхав. Взагалі, тут їздять там буває стемніє, вночі. І так, як я колись казав, то яйцями були кидали, то якийсь такий жмут скинули під машину, горіло. Хлопці перелякалися, правда, з того нічого не сталося», – каже перевізник. 

Нагадуємо: у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» польські фермери, які влаштували блокаду кордону, розсипали по всій дорозі цвяхи та шурупи. Зі слів одного із чоловіків, це зробили саме поляки, які проїхали на пікапі по дорозі та порозкидали з багажника шурупи та цвяхи. Ймовірно, польські фермери зробили це, аби українські водії, які й так стоять у черзі, пробили колеса та не змогли продовжити рух.

За словами Олега, який вже 17 днів стоїть на кордоні зменшення напруження він не бачить, як і того, що цю ситуацію поляки хочуть розв'язувати дипломатично. Після розголосу у ЗМІ про те, що протестувальники не пропускають гуманітарні вантажі, поліція здійснила перевірку і врешті почала допомагати у перетині кордону вантажівкам із гуманітаркою. Разом із тим, Олег, як перевізник, поніс катастрофічні фінансові втрати.

«Ці всі витрати, наприклад, які ми тут несемо, це все йде на перевізників. Ну, частково, може, на товаровідправників чи товароотримувачів. Я, як перевізник, зазнаю величезних збитків. В мене вже навіть не стоїть питання заробити, мені тільки б повернутись додому», – додає Олег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів