Поділитись:

Польські фермери повністю заблокували ПП в Шегинях, в Ягодині – «суттєве зниження» кількості перетинів

П'ятниця, 01 березня 2024, 17:29
Польські фермери повністю заблокували ПП в Шегинях, в Ягодині – «суттєве зниження» кількості перетинів

Польські фермери повністю заблокували контрольно-пропускний пункт «Шегині», не пропускають фури ні на в'їзд, ні на виїзд з України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону, – пише Раді Свобода.

«Ситуація за останні дні фактично не змінювалася, але сьогодні (1 березня – ред.) маємо певну зміну у напрямку пункту пропуску «Шегині». Бо о 13:00, як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку яка слідує чи то в бік України, чи в бік Польщі. Хоч і до цього на цьому напрямку відмічався такий критичний мінімум перетину кордону вантажівками», – розповів він.

За словами Демченка, за минулу добу, 29 лютого, цей напрямок перетнули тільки 47 вантажних транспортних засобів в обох напрямках.

«А після 13:00 й зараз ми фіксуємо по нашому пункту пропуску безпосередньо, що вантажівки не рухаються ні з Польщі, ні в Польщу. Польська сторона не приймає вантажні транспортні засоби до себе з України», – констатував спікер.

Також, як каже представник ДПСУ, «суттєве зниження» кількості перетинів кордону вантажівками залишається і у напрямку пункту пропуску «Ягодин».

«За минулу добу тут перетнуло кордон 111 вантажівок які слідували з Польщі в Україну. Як і раніше польські фермери не пропускають тут жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу. За останні дні це «нульові» показники перетину кордону в бік Польщі на цьому напрямку», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів