Поділитись:

У Луцьку припиняє роботу центр підтримки переселенців: повідомили причину

Вівторок, 05 березня 2024, 14:44
У Луцьку припиняє роботу центр підтримки переселенців: повідомили причину

У Луцьку через відсутність постійної допомоги від благодійних організацій припиняє роботу Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщених осіб.

Про це начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліна Галан, інформує «Суспільне».

З 11 березня припиняє роботу Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщених осіб, розташований у приміщенні РАЦСу на проспекті Соборності. Причина закриття – відсутність постійної допомоги від благодійних організацій.

«Не надходить наразі допомога, і нам немає що давати людям. Також немає продуктів, які ми могли б роздавати. Ще раніше ми звільнили приміщення, де був одяг. Зараз ми ще дороздаємо ту допомогу й речі, які залишилися», – сказала Ліна Галан.

З її слів, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й надалі буде звертатися до меценатів щодо надання допомоги ВПО, які мешкають у Луцькій міській громаді. Посадовиця зазначила: попри те, що потік переселенців зменшився, досі є необхідність такої допомоги.

«Коли надходитиме нам гуманітарна допомога, то будемо організовувати благодійні акції для внутрішньо переміщених українців. Запаси вичерпані і щодня надавати допомогу вже немає можливості», – додала Ліна Галан.

Нагадаємо: з 1 березня 2024 року змінилися правила виплат для внутрішньо переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів