Поділитись:

Де у Луцьку дешевше пальне: перелік АЗС

Четвер, 07 березня 2024, 15:43
Де у Луцьку дешевше пальне: перелік АЗС

Станом на 7 березня середня ціна бензину А-95 у Луцьку становить 54.38 грн.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» проаналізували ціни пального на заправках в обласному центрі Волині.

Наявність пального на заправках в Луцьку: де купити найдешевше, а де продають найдорожче

За даними Мінфіну, найдорожче пальне у Волинській області на заправках WOG та ОККО. За вартістю на другому місці - UPG.Найнижчі ціни на заправках Укрнафта та Авіас.

Детальніше про ціни дивіться на порівняльній таблиці:

Де у Луцьку дешевше пальне: перелік АЗС 

Прогнози щодо цін на пальне

За прогнозами експертів, на ринках зараз відбувається чимало подій, які впливають на ціни на пальне. Зокрема, як зазначив у коментарі Фактам ICTV аналітик консалтингової компанії Нафторинок Олександр Сіренко, дорожчає нафта, чого не очікували. На це впливають неринкові фактори – події в Червоному морі, де єменські хусити атакують торгові судна. Проте пальне, яке їде з Європи, прив’язане до котирувань на нафтопродукти, а не на нафту, тому динаміка не настільки стрімка, як на сировині, - додав експерт.

Також на ціни на пальне впливає блокада польського кордону.

«Хороша новина в тому, що з польського кордону їздив російський дешевий газ, якого нам завезли багато в січні. Зараз через блокаду ввезення перекрите і ми намагаємося їх завозити іншими шляхами. Погана новина – ціна на газ зростає, і минулого тижня цінник в опті піднявся на 10% на газ», – пояснив Олександр Сіренко.

Експерт вважає, що на АЗС зміна в ціні буде незначною. За його словами, в березні 2024 року ціни на бензин і дизель підійматимуть максимум на 1 грн за літр.

Щодо того, чого очікувати навесні через аграрний сезон, експерт каже, що він навряд чи вплине на ціну дизельного пального та дефіцит сировини. Адже в Україні вже відпрацьовані маршрути постачання та багато пального, яке вже законтрактоване. Проте не варто забувати, що кожен чинник, який впливає на ціноутворення пального – це певна "бомба", яка може вибухнути та змінити хід подій у будь-який момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів