Поділитись:

Чому кіт заважає вам працювати за комп'ютером: експерт назвала справжню причину

Субота, 09 березня 2024, 03:59
Чому кіт заважає вам працювати за комп'ютером: експерт назвала справжню причину

Навіть дорослі коти обожнюють гратися зі своїм хазяїном. Особливо, якщо кіт живе у квартирі і не має змоги витрачати енергію, полюючи на мишей чи горобців у полі.

Грайливість – одна з причин, за яку ми так обожнюємо цих пухнастиків. Але іноді вона ж стає проблемою, наприклад, коли вам треба попрацювати за комп’ютером, а кіт весь час лізе на клавіатуру, намагаючись вмоститися між вами та монітором, – пише УНІАН.

Якщо у вас ноутбук, то причина може бути саме в тому, що котик просто хоче посидіти на теплому місці. Але часто коти так само поводяться і тоді, коли ви працюєте зі звичайним ПК, чия клавіатура зовсім не нагрівається. 

Експерт із питань поводження з тваринами Даніель Маккіннон у своєму блозі в ТікТок розповіла, чому ваш кіт часом стає дуже нав’язливим, коли ви працюєте за комп’ютером. На її думку, насправді пухнастик намагається захистити вас від робочого перевантаження.

Маккіннон зауважує, що ваш кіт не намагається вас дратувати, сідаючи перед монітором, чи намагаючись ловити ваші пальці на клавіатурі. За словами експерта, пухнастики добре розуміють і відчувають психологічний стан свого хазяїна на «найглибшому рівні» і в силу своїх можливостей намагаються подбати про його потреби.

«Ви можете подумати, що вони сідають на ваш лептоп просто тому, що прагнуть вашої уваги. Але важливіша причина полягає у тому, що вони добре знають, що вам насправді потрібно саме в цей момент. Тож звертайте увагу, коли кіт сідає на ваш лептоп, і почніть дбати про самого себе», – каже Маккіннон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів