Поділитись:

У Володимирі просять не продовжувати оренду Успенського собору з УПЦ «МП»

Субота, 09 березня 2024, 20:10
У Володимирі просять не продовжувати оренду Успенського собору з УПЦ «МП»

Депутати Володимирської міської ради підписали звернення щодо недопустимості продовження договору про користування Українською православною церквою «московського патріархату» комплексом Успенського собору у Володимирі. 

Про це повідомляє БУГ.

Звернення, яке адресоване прем’єр-міністру України, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики, голові держслужби України з етнополітики та свободи совісті, голові Волинської військової адміністрації підписали 22 депутати Володимирської міської ради під час сесії 29-го лютого.

Відомо, що 1-го липня 2024 року спливає термін договору між Волинською обласною адміністрацією та релігійною громадою Свято-Успенського собору УПЦ мп про безоплатне користування спорудами власне самого Свято-Успенського собору 1156 р., будинку з дзвіницею та мурами з брамою, що знаходяться у Володимирі на вулиці Соборній 25, 27. Депутати вимагають договір із церквою, яка досі підпорядковується Російській православній церкві в державі, що здійснює збройну агресію проти України, не продовжувати.

Нагадаємо, що в росії опублікували церковний календар на 2024 у якому разом з патріархом Кирилом зображений очільник УПЦ мп митрополит Онуфрій, що досі знаходиться у синоді РПЦ, а також і керуючий Володимир-волинською єпархією УПЦ мп, що розташована саме на території Успенського собору, митрополит Володимир.

«Той факт, що велика кількість представників УПЦ мп виправдовують збройну агресію рф, свідчить про те, що «московська церква» становить загрозу національній безпеці України та діє не як релігійна організація, а як важлива організаційна та адміністративна структура російської церкви та агентурна мережа окупаційних спецслужб. СБУ неодноразово проводила обшуки у представників московського патріархату в різних областях. У них знаходили російські прапори, рублі, пропагандистські матеріали. 04 жовтня 2023 року СБУ повідомила про викриття понад 60 кліриків УПЦ МП з початку повномасштабної війни, які працювали на росію, продавали зброю.

Неодноразово священники УПЦ МП відмовлялися проводити заупокійну літургію за загиблими воїнами ЗСУ в різних регіонах України. Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь наразі перебуває під слідством за відкритим Генпрокуратурою кримінальним провадженням за звинуваченням у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті», – йдеться у тексті документа.

У Володимирі просять не продовжувати оренду Успенського собору з УПЦ «МП» 

У Володимирі просять не продовжувати оренду Успенського собору з УПЦ «МП» 

У зв’язку із вищевказаним, зважаючи на те, що керівний центр Української православної церкви московського патріархату знаходиться за межами України, в державі, що здійснює збройну агресію проти України, володимирські депутати вимагають не продовжувати договір про безоплатне користування УПЦ мп комплексом Успенського собору XII-XVII ст. у Володимирі та не укладати інші оговори з релігійними громадами УПЦ мп, які б надавали можливість перебувати клірикам УПЦ мп на території даної святині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
12:49
17 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
13:09