Поділитись:

Через «Устилуг» поляк намагався ввезти 40 тисяч євро

П'ятниця, 22 березня 2024, 16:16
Через «Устилуг» поляк намагався ввезти 40 тисяч євро

На «зеленому коридорі» митного поста «Устилуг» зупинили поляка, який хотів ввезти в Україну 40 тисяч євро при ліміті в 10 тисяч євро на одну особу. 30 тисяч євро у чоловіка тимчасово вилучили. 

Про це 22 березня повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«На «зеленому коридорі» митного поста «Устилуг» зупинили громадянина Польщі, який намагався під час в'їзду в Україну перемістити через кордон загалом 40 тисяч євро. Оскільки чинним законодавством передбачений ліміт в 10 тисяч євро на одну особу, що не потребує письмового декларування та додаткових заходів фінансового контролю, 30 тисяч євро у чоловіка тимчасово вилучили», – йдеться у повідомленні.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками, передбаченими у частині 1 статті 471 Митного кодексу. Згідно з її положеннями, недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 відсотків від суми перевищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів