Поділитись:

Скільки вже вантажівок проїхали через пункт пропуску «Зосин – Устилуг»

П'ятниця, 22 березня 2024, 17:56
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З вечора, 21 березня, коли польські фермери розблокували рух ваговозів на пункті пропуску «Зосин-Устилуг», кордон перетнули 177 вантажівок.

Такі дані станом на 14:00 22 березня Суспільному надала речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

На виїзд з України прикордонники оформили 100 вантажних автомобілів, на в'їзд — 77. Наразі в черзі на перетин кордону з польського боку перебуває 170 машин.

«Рух легкових автомобілів, автобусів та вантажівок здійснюється у звичному режимі», — зазначила речниця.

Ситуація на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», додала Маргарита Вершиніна, залишається незмінною. Пункт пропуску досі заблокований польськими протестувальниками, в бік Польщі з України вантажівки не пропускають.

Що відомо про блокування польсько-українського кордону

У Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня. Під час перемовин в Міністерстві сільського господарства президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич заявив, що всі фермери згодні з трьома основними вимогами: вони не хочуть впровадження Green Deal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.

Станом на ранок 10 лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська-Гребенне» та «Шегині – Медика». Цього ж дня, об 11:30, завершився протест перед пунктом пропуску «Шегині – Медика». Рух вантажівок відновлений.

12 лютого польські фермери розпочали акції протесту на пунктах пропуску «Долгобичув – Угринів», «Зосин – Устилуг». Протестувальники блокують там рух вантажівок. Також повторно заблокували ПП «Медика – Шегині».

15 лютого біля МПП «Ягодин – Дорогуськ» розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів і затримують рух ваговозів із польською реєстрацією. За добу, 18 лютого, через міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» не пропустили жоден ваговоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів