Поділитись:

ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок

Автор: Ольга Зейлик |
Субота, 30 березня 2024, 09:00
ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок

Оладки та млинці – ідеальний варіант для сніданку вихідного. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зібрали для вас цікаві та перевірені рецепти цих страв.

1.  Класичні млинці на молоці

Цей рецепт, мабуть, відомий кожній господині, адже саме на молоці найчастіше готують млинці.

ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок 

Інгредієнти (на 20 шт.):

  • молоко 3–3,5 % жирності — 250 мл;
  • борошно — 2–2,5 склянки;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • вода кип’ячена — 250 мл;
  • рослинна олія — ​​50 мл.

Приготування:

  1. Яйця збити вінчиком до однорідності. Додати склянку молока і цукор. Посолити.
  2. Додати борошно і склянку теплої води. Потім влити олію.
  3. Все добре перемішати. Випікати на сковороді з тонкими стінками і дном.
  4. Рослинну олію слід нанести тонким шаром, змазуючи пензликом.
  5. Тісто вилити на сковороду від центру, а потім, змінюючи положення сковорідки, рівномірно розподілити по всій поверхні.

2. Лимонні оладки

Від цих смаколиків будуть у захваті всі діти, адже оладки з лимонним присмаком пишні, м’які та солодкі.

ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок 

Інгредієнти:

  • йогурт без домішок/кефір — 2 склянки;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • дрібка солі та соди;
  • сік та цедра 1 лимона.

Приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків, білки збити в круту піну з цукром.
  2. Додати по одному жовтки, потім влити кисле молоко або йогурт, додати лимонний сік і цедру.
  3. Всипати в збиту суміш борошно, змішане з содою, акуратно і ретельно перемішати так, щоб не залишилося грудочок. Дати трохи постояти.
  4. Випікати на розігрітій сковороді.

3. Сирні млинці з петрушкою

Солоні млинці чудово смакуватимуть тим, хто не любить солоденьке.

ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок 

Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка;
  • молоко — 1.5 склянки;
  • сир твердий — 150 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • 1 пучок петрушки;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • олія — 1 ст. л.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • часник — 1 зубчик.

Приготування:

  1. Сир натерти на дрібній тертці.
  2. Петрушку вимити, добре просушити, дрібно нарізати.
  3. Борошно просіяти.
  4. Часник видавити через прес.
  5. Яйця збити міксером з сіллю і цукром в піну.
  6. Молоко трохи підігріти, влити в яєчну масу і добре перемішати.
  7. Потім додати борошно і розпушувач, ще раз збити.
  8. Всипати сир, часник, подрібнену зелень і влити олію. Ще раз добре перемішати міксером.
  9. Смажити млинці на розігрітій і змащеній маслом (один раз!) сковороді.
  10. Готові млинці змастити трохи вершковим маслом (за бажанням).

4. Повітряні кавові оладки

А для кавоманів маємо такий оригінальний рецепт.

ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок 

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. розчинної кави
  • 50 мл води
  • 3 ст. л. цукру
  • 500 мл кислого молока
  • 1,5 ч. л. соди
  • 400 г борошна
  • рослинна олія – для смаження

Приготування:

  1. Заваріть каву. Додайте трохи цукру, щоб прибрати гіркоту. Потім дайте каві охолонути до кімнатної температури.
  2. Змішайте каву і кисле молоко. Поступово додайте борошно, просіваючи його через сито. Потім додайте соду, перемішуємо і залишаємо на пів години.
  3. Смажте оладки на середньому вогні близько 4 хвилин з кожного боку. Можна подавати зі збитими вершками.

5. Солоні оладки від Клопотенка на кефірі з капустою

Всім на сніданок смакують пухкі оладки. Зазвичай це солодка страва, яку подають з варенням чи медом або з начинками шоколаду та бананом. Ми пропонуємо альтернативний рецепт – солоні оладки на основі білокачанної капусти на кефірі. Їх робити набагато швидше та простіше, аніж, скажімо, пиріжки з тушкованою капустою, а від результату ви точно будете у захваті.

ТОП-5 цікавих рецептів млинців і оладок 

Інградієнти:

  • ¼ капусти білокачанної (250-300 г) 
  • 1 ст. л. соку лимона 
  • 1 ч. л. солі 
  • 300 мл кефіру 2,5%
  • 1 яйце 
  • 1 ч. л. цукру 
  • 200 г борошна пшеничного 
  • ½ ч. л. соди 
  • 3 ст. л. соняшникової олії у тісто (+ 100 мл для смаження оладок)
  • 1 дрібка солі 
  • сметана для подачі (за бажанням) 
  • базилік для подачі (за бажанням) 

Приготування:

  1. Зніміть при необхідності верхні листочки та помийте капусту (250-300 г). Потім дуже дрібно посічіть її ножем. Це важливо для того, аби овоч встиг приготуватися.
  2. Перекладіть капусту в миску, додайте 1 ст. л. соку лимона та посоліть до смаку. Ретельно перетріть капусту руками та залиште на 15 хвилин промаринуватися. 
  3. Приготуйте базове тісто для оладок. У миску налийте 300 мл кефіру 2,5%, додайте до нього яйце, дрібку солі, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. соди та 200 г борошна. Добре перемішайте вміст віничком до отримання однорідного тіста. Консистенція повинна вийти такою, як густа сметана. Якщо раптом ви взяли густий кефір, розбавте тісто невеликою кількістю води. 
  4. Додайте до тіста 3 ст. л. соняшникової олії та ще раз добре перемішайте. 
  5. Перемішайте капусту та добре відіжміть її руками, щоб позбутися зайвої рідини.
  6. Перекладіть віджату капусту в підготовлене тісто для млинців, добре розмішайте. 
  7. Смажте оладки на пательні з невеликою кількістю соняшникової олії. Викладайте тісто з капустою по 1-2 столової ложки та підрум'яньте з обох боків на середньому вогні по 1-2 хвилини. Подавайте капустяні оладки зі сметаною і листочками базиліку. Можете використовувати густий несолодкий йогурт з подрібненим кропом.

Нагадаємо: нещодавно ми писали про ТОП-5 простих пісних рецептів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів