Поділитись:

Волинську обласну прокуратуру чекають кадрові зміни

П'ятниця, 05 квітня 2024, 12:21
Волинську обласну прокуратуру чекають кадрові зміни

В Офісі президента ведуть розмови про можливе звільнення генпрокурора Андрія Костіна.

Про це зазначають співрозмовники «Української правди» у команді президента Зеленського.

«Рішення наразі не прийнято, але питання Костіна все частіше піднімається на нарадах. Коли питання звільнення винесеться публічно… може цього місяця, а може й пізніше, це не спішне питання», – зазначив один із високопоставлених співрозмовників УП.

Розглядається варіант про призначення Костіна послом у Нідерланди, якщо партнери погодяться, щоб нинішній генпрокурор сфокусував свою роботу на міжнародному трибуналі щодо злочинів Росії в Україні.

«Андрій – хороший хлопець, але він занадто не рішучий для цієї позиції (мається на увазі генпрокурора)», – додав інший співрозмовник.

Наразі вивчається питання, хто може стати новим очільником Офісу генпрокурора.

За джерелами сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», при зміні Андрія Костіна кадрові перестановки можуть відбутися і у керівництві Волинської обласної прокуратури. Ймовірно, Тимчук Віктор Володимирович звільнить місце керівника обласної прокуратури.

Тимчук Віктор ВолодимировичТимчук Віктор Володимирович

Нагадаємо: Прокурор Волинської області задекларував чималі заощадження і у перший рік повномасштабного вторгнення врешті пересів з батькового авто на власне. Відтак, свої декларації про майно і доходи за 2021 та 2022 роки до Національного агентства з запобігання корупції Віктор Тимчук подав у січні 2024 року. У декларації за 2022 рік керівник Волинської обласної прокуратури вказує сина Володимира Тимчука. Правоохоронець зареєстрований у гуртожитку в Чернівцях, де згідно з декларацією, немає жодного власного майна. А у Луцьку Віктор Тимчук орендує квартиру на 77,9 квадрата. За перший рік повномасштабної війни у прокуратурі посадовцю нарахували 1,73 мільйона гривень зарплати. В середньому, це виходить по 144 тисячі на місяць, що в десять разів перевищувало середню заробітну плату в Україні у 2022 році.

До того ж Бабенков Олександр Юрійович може залишити посаду заступника керівника обласної прокуратури.

Бабенков Олександр ЮрійовичБабенков Олександр Юрійович

Що цікаво, нещодавно телеканал «Конкурент TV» розповідав про керівництво Волинської обласної прокуратури, а точніше – що у деклараціях головного прокурора та його заступників. Під час аналізу декларацій помітили одну цікаву деталь щодо житла заступника обласного прокурора Олександра Бабенкова. Відомо, що посадовець обіймає цю посаду із 2020 року. До цього ж чоловік був керівником Ковельської місцевої прокуратури та Володимир-Волинської місцевої прокуратури. І за роки роботи отримав службову квартиру, яку згодом приватизував. Як стверджують анонімні джерела Конкурент TV, квартира ця є дворівневою.

У декларації за 2022 рік Олександр Бабенков задекларував ту саму квартиру на 79 квадратів, земельну ділянку на Житомирщині 1000м2, та недобудований будинок у тому ж регіоні. Пан Олександр Бабенков уже як 4 роки працює на посаді заступника керівника Волинської обласної прокуратури, що на вулиці Винниченка у Луцьку, тому, ймовірно, посадовець мав би орендувати або отримати службову квартиру у місті. Але у декларації це чомусь не вказано. Запитати в пана Олександра про неточності у його декларації особисто журналістам не вдалося. Натомість попросили надсилати офіційний запит. До переліку питань, які уже були озвучені вище, додали і те, чи варто було приватизовувати службову квартиру у Ковелі, якщо заступник головного прокурора зараз працює і, ймовірно, живе у Луцьку. Нині телеканал Конкурент TV очікує відповіді на інформаційний запит.

Довідково:
Тимчук Віктор Володимирович в органах прокуратури – із 1998 року. За цей час обіймав різні, в тому числі керівні посади, в органах прокуратури Чернівецької області. До призначення 11 вересня 2020 року на посаду керівника Волинської обласної прокуратури працював першим заступником прокурора Чернівецької області.
Бабенков Олександр Юрійович в органах прокуратури – з 2005 року. Працював на різних посадах в органах прокуратури Житомирської, Волинської областей та Генеральній прокуратурі України. До призначення на посаду заступника керівника Волинської обласної прокуратури очолював Володимир-Волинську місцеву прокуратуру Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів