Поділитись:

До Луцька приїхав відомий блогер Антон Птушкін

Неділя, 07 квітня 2024, 19:35
До Луцька приїхав відомий блогер Антон Птушкін

На екрани кінотеатрів вийшла  документальна картина «Ми, наші улюбленці і війна» Антона Птушкіна про тварин, яких вдалося врятувати на війні. Фільм розповідає про те, як багато волонтерів під час війни рятували покинутих господарями тварин.

До Луцька на прем'єру свого фільму про домашніх тварин приїхав відомий травел-блогер Антон Птушкін.

До Луцька приїхав відомий блогер Антон Птушкін 

Відомо, що кінопоказ відбувся у неділю, 7 квітня у кінотеатрі «Промінь».

Фільм «Ми, наші улюбленці та війна» був створений в українсько-канадській копродукції. Після початку повномасштабної війни Росії в Україні канадський кінопродакшн Yap Films вирішив підтримати українських колег, створивши спільний проєкт. Для цього склали список молодих українських документалістів, серед яких був і Антон Птушкін.

Отримавши пропозицію співпраці, Птушкін вагався, адже не мав професійного досвіду в документалістиці.

Проте представникам Yap Films сподобалися відео на його YouTube-каналі, зокрема сюжети про роботу ДСНС, «Укрзалізниці» та пса Патрона.

«Антон перетворив відеоблог про подорожі на репортаж про війну, і ми швидко зрозуміли, наскільки він відданий документуванню життя в Києві», — розповів президент Yap Films Елліот Галперн.

За словами самого Антона Птушкіна, першочергового конкретного задуму не було, лише головний орієнтир – зняти документальний фільм про тварин.

«Почали шукати історії, їх було багато. Спочатку була така думка, мовляв, розкажімо іноземцям ці історії — про собаку Крим або кицю Шафу — й цього буде достатньо. Утім, для мене це було нецікаво, хотілося дослідити героїв. Це інше кіно, якщо порівнювати, з чого ми починали й до чого прийшли», – розповів Птушкін.

Такий підхід імпонував і продюсерам стрічки, канадців вразили українці, які під російськими ракетними ударами не забували про тих, кого приручили — про своїх домашніх улюбленців.

«Чим більше ми дивилися, на що люди готові заради їхнього порятунку, тим більше розуміли, що хочемо розповісти цю історію», — розповіла креативна директорка Yap Films Елізабет Троджян.

Фільм і справді від початку знімався з орієнтиром на західну аудиторію, бо, за словами Антона Птушкіна, він вважав, що в Україні й так всі все знають. Проте згодом режисер зрозумів, що багато з того, що він відзняв, буде цікавим і зрозумілим саме українцям. Так народилася ідея зробити окремий фільм для українських глядачів і показати його саме в українських кінотеатрах, а не в YouTube. У міжнародному прокаті фільм вийде під назвою Saving the Animals of Ukraine.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів