Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень

Неділя, 07 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про те, що у Луцьку закривають популярне кафе

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку закривають популярну кав'ярню у спальному районі міста. Кафе КавоVARKA працювало на проспекті Соборності. Днями власники повідомили, що закриваються назавжди.

Про те, що співзасновник «Галі балуваної» відкриває у центрі Луцька ресторан-кав'ярню Gabar

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

Бізнесмен і співзасновник мережі магазинів напівфабрикатів «Галя Балувана» та «MULTI COOK» Володимир Матвійчук відкриває в Луцьку новий заклад харчування під назвою «Gabar».

Про головні новини Волині:

  • Орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагородили двох Героїв з Підгайцівської громади Віталія Кулакова та Дмитра Марчука. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинського ТЦК та СП. 

Указом Президента України Державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено уродженця села Романів Підгайцівської громади Віталія Кулакова. Захисник у віці 42 роки загинув під час виконання бойового завдання 28 травня 2023 року поблизу Бахмута на Донецькому напрямку. Нагороду вручили доньці Героя Владиславі та дружині Світлані Кулаковій. 

Орден ІІІ ступеня «За мужність», яким посмертно нагородив Президент України Володимир Зеленський командира зенітно-ракетного взводу десантно-штурмового батальйону, солдата Дмитра Марчука з села Струмівка, отримала його мати Наталія Василівна. Дмитро Марчук героїчно загинув у День Незалежності Батьківщини 24 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області.

  • На Волині за добу сталися дві аварії, де автівки злетіли в кювет.

Пізно ввечері 6 квітня на трасі між Володимиром та селом Верба трапилась ДТП. Про це пишуть у місцевих телеграм-каналах. За словами водія авто, йому на зустрічну смугу виїхав автомобіль і, щоб уникнути зіткнення, він прийняв рішення зʼїхати з дороги, в наслідок чого автомобіль марки Alfa Romeo перевернувся. Пасажири та водій не постраждали. Авто, яке виїхало на зустрічну смугу покинуло місце ДТП. 

А у Луцькому районі авто злетіло з дороги та декілька разів перекинулося. Надзвичайна подія трапилася 7 квітня близько полудня на дорозі біля села Оздів Луцького району. Водій зумів вибратися із автівки. На місці події прибули рятувальники, які відімкнули акумуляторну батарею, відкрили багажник, у якому встановлено газобалонне обладнання, та перекрили подачу газу в паливну систему автомобіля.

  • У пункті пропуску «Грушів – Будомєж» правоохоронці затримали двох мешканів Волинської області, які намагалися ввезти в Україну чотири автомобілі з фальшивими документами.

Про це повідомила Львівська митниця. Відомо, що двоє волинян віком 62 і 28 років, прибули в пункт пропуску «Грушів – Будомєж» з метою переміщення через митний кордон України легкових автомобілів «Форд Ескейп», «Мазда CX-5», «Тойота Королла Крос», «Акура», придбаних за кордоном для українських громадян. Однак під час перевірки законності перевезення авто, працівники митниці з’ясували, що довіреності на транспортні засоби є підробленими. За цими фактами складено адмінпротоколи. Транспортні засоби тимчасово вилучено. Невдовзі справи будуть розглядатися в суді.

Про головні новини країни:

  • 7 квітня 00:40 м. Харків відбувся обстріл БПЛА. Внаслідок удару пошкоджені 10 приватних будинків, дитячий садок, три п’ятиповерхівки, три автомобілі. За інформацією голови ОВА Олега Синєгубова, постраждав 62-річний чоловік, який отримав осколкові поранення. 64-річній жінці та 87-річному чоловікові надали медичну допомогу на місці. 85-річна жінка загинула внаслідок удару РФ по Куп'янську 6 квітня надвечір, повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов. За даними ДСНС Харківщини, росіяни поцілили у житловий чотириповерховий будинок авіабомбою. Жінка жила на четвертому поверсі, її тіло деблокували рятувальники. Також росіяни вкотре обстріляли Харків і вдень 7 квітня. Станом на зараз відомо про трьох постраждалих: 45-річний чоловік отримав уламкові поранення, від госпіталізації відмовився; у двох жінок віком 37 та 72 діагностовано гостру реакцію на стрес, допомога надана на місці. Також, ворог завдав ударів по центральному парку і промисловій зоні, де внаслідок прильоту пошкоджено будинок та горів гараж
  • Сили оборони півдня повідомили, що пізно ввечері 6 квітня росіяни випустили ракету, імовірно "Іскандер-М", по Одесі. Внаслідок удару виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Також зазнали руйнувань адміністративна і технічна будівлі. Постраждала співробітниця одного з навколишніх підприємств – в неї акубаротравма.
  • Вранці 7 квітня росіяни обстріляли з  "Градів" прифронтове Гуляйполе Запорізької області. Два чоловіки та жінка загинули під завалами власного будинку, в який влучив російський снаряд". За даними очільника ОВА Івана Федорова, ще одного чоловіка поранено - його доставили до лікарні.

 

  • Поблизу Часового Яру на Донеччині російські пілоти атакували свою же піхоту, яка втікала після бою. Про це повідомив прес-офіцер 26-ї артбригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону у неділю, 7 квітня, пише ТСН. За його словами, ситуація на цьому напрямку досить складна і напружена уже перший місяць. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів