Поділитись:

Через «Устилуг» хотіли провезти лазерні системи (фото)

Понеділок, 08 квітня 2024, 15:08
Через «Устилуг» хотіли провезти лазерні системи (фото)

На митному пості «Устилуг» в українця вилучили дві лазерні системи для салонів краси сумарною вартістю майже 600 тисяч, які він «забув» задекларувати.

Про це у понеділок, 8 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

На «зеленому коридорі» пункту пропуску «Устилуг» у мешканця Івано-Франківщини тимчасово вилучили дві лазерні системи для салонів краси сумарною вартістю майже 600 тисяч гривень. Водій не задекларував цю техніку, повертаючись із Польщі власним авто.

«Вчергове роз'яснюємо громадянам: вибір смуги руху, позначеної зеленим кольором, має юридичне значення. Вона призначена для тих транспортних засобів, в яких перевозять товар, що не підлягає оподаткуванню чи встановленим обмеженням чи заборонам. Для автопереходів визначено межу на вагу товару 50 кг та його фактурну вартість в еквіваленті 500 Євро, які без декларування і митних платежів може ввезти особа, що вїжджає в Україну не частіше 1 разу впродовж 1 доби», – пояснили митники.

Зазначають, що, відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу, недекларування товару громадянами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цього товару. Волинська митниця склала відповідний протокол про порушення митних правил та розпочала провадження.

Через «Устилуг» хотіли провезти лазерні системи (фото)Через «Устилуг» хотіли провезти лазерні системи (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів