Поділитись:

Євросоюз готує наступний пакет санкцій проти Росії

Вівторок, 09 квітня 2024, 23:43
Євросоюз готує наступний пакет санкцій проти Росії

Євросоюз готує 14-й пакет санкцій проти Росії, заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. 

Про це пише Радіо Свобода.

«Ми розпочали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів, спрямованих на боротьбу з обходом - наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти», – заявив він на конференції.

За його словами, ЄС також шукає, як зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

«З точки зору ЄС, материнські компанії ЄС, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, що здійснюються цими дочірніми компаніями», – сказав Домбровскіс.

Віцепрезидент Єврокомісії визнав, що санкції проти Росії могли б працювати ще ефективніше.

Він зауважив, що з низки причин короткостроковий вплив санкцій виявився менш вираженим, ніж очікувалося, однак вони все ж призвели до збільшення витрат для російської економіки.

«Водночас слід визнати, що в цілому Росія порівняно швидко зуміла налагодити нові торгові шляхи. Вона збільшила торгівлю з країнами, які не вводять санкції, такими як Китай, Індія, деякі країни Близького Сходу та деякі інші У той час як прямий експорт до Росії з ЄС та інших країн, які ввели санкції, скоротився, частина експорту товарів, які підпадають під санкції, досягла Росії через певні країни, що не входять до ЄС, і через дочірні компанії європейських компаній, які працюють за межами ЄС», – констатував Домбровскіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
14 лютого 2024
10 лютого 2024
01 лютого 2024
29 січня 2024
27 січня 2024