Поділитись:

Кожна копійка з бюджету на ЗСУ чи на двори та квіти: що важливіше для влади і лучан? (відео)

Середа, 10 квітня 2024, 09:55
Кожна копійка з бюджету на ЗСУ чи на двори та квіти: що важливіше для влади і лучан? (відео)

У вівторок, 9 квітня, у Луцькій міській раді відбулась розширена комісія житлово-комунального господарства, де лучани могли висловити свої проблеми безпосередньо голові департаменту ЖКГ Луцької міськради Миколі Осіюку. А проблем, як з’ясували журналісти телеканалу «Конкурент TV», у людей назбиралося чимало.

Загалом у сесійній залі виступило понад 20 стурбованих мешканців міста.

Разом з тим, лучани обурюються, мовляв, комусь варто лише раз звернутись до ЖКГ і на прохання реагують, в той час, як іншим доводиться чекають допомоги роками, а чим довше затягуються роботи, тим більше коштів на них потрібно.


«Можна було зробити у 2017 році, коли прибудинкова територія коштувала 300 тисяч, в 2019 – коли 800 тисяч. Але не зараз, коли 8 мільйонів», – сказала одна із мешканок Луцька.

Ще лучани зазначають, що немає чітко визначеної черги, завдяки якій було б зрозуміло, як, коли і де мають виконуватись роботи з ремонту.

Натомість очільник департаменту ЖКГ Микола Осіюк запевняє, що є перелік місць, де необхідно зробити ремонт, однак все ж достеменно невідомо, як саме вибирають, що і де потрібно робити.

«На сьогоднішній момент, якщо мені пам’ять не зраджує, є 64 об’єкти. Серед них 30% залишається не виконананими. Цей перелік затверджувався у 2015 році. А як обирається, де буде ремонт? Вони голосувалися на сесії Луцької міської ради, рішенням був прийнятий перелік»,  – сказав керівник департаменту ЖКГ Микола Осіюк.

То ж виходить, що перелік місць, де потрібно проводити ремонтні роботи, був сформований аж 9 років тому і очевидно, за цей час він мав суттєво розширитись, однак нові локації, які потребують ремонту, в нього навіть не вносили. Та куди там нові, з тими, що є, за 9 років так і не розібралися.

Разом з тим луцькі активісти наголошують, тепер коли йде кровопролитна війна з окупантами, витрачати мільйони гривень на ремонт дворів і доріг, це неповага до воїнів з боку луцької влади.

«Кожні 100 тисяч витрачені на гойдалки або квіти – це 4 врятовані життя. Тож давайте подумаємо що 100 тисяч це 4 життя, а 1мільйон це вже 40 життів. І кожна копійка має іти зараз на потреби армії», – наголосив волонтер Сергій Тимчук.


Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій, наголошує – пріоритет для громади може бути лише один: це воїни і їхнє забезпечення як на фронті так і в тилу.

«Ми для себе зафіксували, як ми маємо жити у 24 році, що в нас в пріорітеті. А в нас в пріорітеті на першому місці ЗСУ. На даний момент у нас є програма, яка зафіксована, затверджена на 1,5 мільярда гривень, в нас вже є кошти, передбачені в бюджеті, – 500 млн гривень, але нам ще треба мільярд знайти, щоб заповнити цю програму. Бо ми всім голосно сказали про це, міський голова в першу чергу, бо це була його пропозиція, і хай це будуть не просто слова, а буде справа. Хай буде те, що ми в бюджет спрямували із залишків – це 500 млн, але нам все ще треба мільярд», - зауважила депутатка Алла Надточій.

На що ще скаржилися лучани – дивіться у сюжеті.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02