Поділитись:

Летальність від СOVID-19 на Волині залишається високою

Субота, 13 квітня 2024, 09:50
Летальність від СOVID-19 на Волині залишається високою

Завершується епідеміологічний сезон грипу та ГРВІ. Відтак на Волині спостерігається щотижневе зниження рівня захворюваності на ці інфекційні хвороби.

Про це повідомила генеральна директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко під час брифінгу в ОДА.

З її слів, з початку епідсезону (з жовтня минулого року) перехворіло понад 156 тисяч волинян, що становить 15% населення області. Це на 32% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

Натомість в області не знижується рівень захворюваності на коронавірусну хворобу і становить близько 30 випадків щотижнево. Між іншим, у 2023-2024 році зафіксували 9 летальних випадків цієї хвороби.

«Хочу звернути увагу, що летальність від Covid-19 залишається високою, хоча сама захворюваність зменшилася», – зазначила Наталія Янко.

Окрім того, головна державна санітарна лікарка області розповіла, що на Волині циркулюють віруси грипу В та СOVID-19. В той же час в Україні налічують щонайменше 29 різних типів і штамів СOVID-19, які є субваріантами штаму «Омікрон». Також посадовиця нагадала про необхідність вакцинації.

«Основою для захисту від важкого перебігу хвороби та летальних випадків, особливо для груп ризику, є вакцинація. Омікрон – специфічна вакцина найбільш адаптована до захисту людини від COVID-19. Вона є безоплатною для кожного українця. Записатися на вакцинацію можна у свого сімейного лікаря та зробити її в пункті щеплень у медичних закладах», – додала Наталія Янко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів