Поділитись:

Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото)

Понеділок, 15 квітня 2024, 14:56
Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо
Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо

Волинь відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба Волинської ОВА.

У понеділок, 15 квітня, відбулася зустріч заступника очільника області Олександра Троханенка та австрійського дипломата Арада Бенкьо. Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні відвідав Волинь, аби особисто засвідчити підтримку своєї країни нашій державі.

Посадовці обговорили питання допомоги Україні та Волинській області зокрема. Передусім, фізичну реабілітацію для військових та психологічну для людей, як постраждали від російської військової агресії і знайшли прихисток на Волині, – на цьому наголосив Олександр Троханенко.

Також йшла мова про економічний аспект, співпрацю в експортному плані, розширення наземних логістичних шляхів та альтернативну допомогу пошкодженій енергосистемі.

Австрійський посол Арад Бенкьо запевнив, що Австрія не залишиться осторонь України. За два роки повномасштабного російського вторгнення Україна вже отримала від Австрії понад 250 мільйонів євро фінансової підтримки, а також цільову допомогу західним областям для переселенців та східним регіонам на відновлення. Власне Волині надійшло забезпечення для декількох лікарень від магістрату міста Відня.

До слова, Австрія допомагає і українським біженцям. На сьогодні там знайшли прихисток близько 80 тисяч українців – 75 відсотків яких це жінки та діти.

Приємно було дізнатись, що Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Австрія в Україні і Волинь пов’язує не лише робочий візит. Арад Бенкьо має українські корені, адже бабуся по маминій лінії Посла веде свій родовід зі Старого Чарторийська Камінь-Каширського району. Тож, користуючись нагодою, днями австрійський дипломат побував також на Маневиччині, шукаючи сліди сімейного минулого.

«Дякуємо, що підтримуєте нашу державу у складний час. Ми готові до подальшої співпраці і щиро раді, що ви завітали до нас», – від усієї Волині висловив вдячність партнерам заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко.

Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото)Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото)Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото)Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото)Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото)Високий гість з Австрії шукав на Волині сліди родинного минулого (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів