Поділитись:

Із присмаком «совка»: у Луцьку представили план території мікрорайону вулиці Клима Савура (відео)

Понеділок, 15 квітня 2024, 18:55
Із присмаком «совка»: у Луцьку представили план території мікрорайону вулиці Клима Савура (відео)

У луцькому ЦНАПі 11 квітня презентували новий детальний план території району вулиці Клима Савура. За словами архітектора комунального підприємства «Волиньпроект», над ним фахівці працювали із 2018 року і зараз готові показати громадськості.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Тільки от самих людей про те, що в них під носом може вирости цілий житловий квартал, чомусь не попередили і дізналися вони про це випадково.

«До нас ніхто не підходив, нас ніхто не попереджував. І з нами ніякої мови не було. Хіба так можна було? За нашою спиною такі питання вирішувати», – кажуть місцеві.

Натомість як каже архітектор цей проєкт ще нічого не означає, це лише, мовляв, впорядкування землі, визначення і бачення на майбутнє, що має бути на ось цих землях. 

«Генеральним планом передбачено забудова цієї всієї території багатоквартирними житловими будинками до 17 поверхів. На даний час вона забудована промисловими обєктами. Щоб сформувати забудову було на містобудівну раду виставлено пропозицію повної забудови. Перетворення всіх ділянок згідно з генеральним плану під житлову багатоквартирну забудову», – каже розробник проєкту Юрій Голюк

Проте такий детальний план не оцінили мешканці та власники землі цього мікрорайону. Бо ж багато пропозицій були абсурдними, зазначили присутні. Зокрема те, що після прийняття цього плану, на цій території можна буде будувати лише багатоквартирну житлову забудову. Також по приватних територіях хочуть зробити дороги.

Як зазначив присутній на обговоренні власник земельної ділянки Вадим Махомед, на його землі і взагалі запланували освітній заклад. Тільки от хоча б дозволу ніхто й не збирається просити.

«Якщо комунальний заклад, заклад освіти, чому ви не запланували його розміщення на землях комунальної власності? Це було рекомендацією міської ради розмістити навчальний заклад ближче до мосту. На приватній території? Так. Отака була рекомендація? Так. А відповідно на землях комунальної власності, так? Розмістити багатоквартирну житлову забудову. Так? Так», – каже власник земельної ділянки Вадим Махомед,

Далі – чи не найцікавіше. На запитання, хто ж вніс такі пропозиції для планування – проектант відповів «містобудівна рада», тобто міська влада. Ба більше на обговоренні були і фахівці, які безпосередньо розуміються на плануванні та архітектурі. І цей проєкт за їх словами зроблений за стандартами цитуємо «радянського союзу».

Сама ж Луцьрада каже, що те, що збираються будувати в цьому мікрорайоні – нібито не їх компетенція. Ще перед самим початком обговорення головний архітектор міста Веніамін Туз заявив, що він не має до цього проєкту ніякого відношення і виступає лише тут в ролі модератора. 

У висновку присутні на обговоренні разом із проєктантом погодили, що протягом місяця люди подадуть свої пропозиції до цього детального плану. Адже у нинішньому вигляді, як мешканці району, так і власники землі, його категоричного не сприймають. Деталі – дивіться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів