Поділитись:

Не погодився із Фреймут: луцький ресторатор розповів, якою має бути справжня піца

Середа, 17 квітня 2024, 10:06
Не погодився із Фреймут: луцький ресторатор розповів, якою має бути справжня піца

Луцький ресторатор Роман Хорзов розповів, якою має бути справжня піца і що заважає зробити її в Україні.

Про це говорили в програмі «Бізнес-бранч» на ютюб-каналі KIRIMOVA live.

Луцький ресторатор, власник готельно-ресторанного комплексу «MOJO HALL» Роман Хорзов розповів, що у закладі печуть піцу на дровах за неаполітанською рецептурою, використовуючи тільки італійське борошно, олію, дріжджі. Проте на 100 відсотків повторити неаполітанську піцу не виходить, хоч перед відкриттям до «MOJO HALL» приїжджали спеціалісти з Італії та й сам Роман Хорзов їздив на навчання в Італію.

«Ми хотіли нерівну, трошки подуту, справжню ручну піцу хенд-мейд... Мені колись Ольга Фреймут сказала, що мають бути рівні бортики. Я думаю: «Оль, що ви...?» Як можуть в піці, зробленій руками, бути рівні бортики? Ми ж не штампуємо її на виробництві. В тому й прикол, що воно кривеньке таке, підпечене... І до, речі, ось ці всі пухирці в італійській кухні, якщо там підпечено, – це правильно. Це показує, наскільки тісто живе: повітря з нього виходить і пригоряє в цих моментах», – зазначив ресторатор.

У закладі максимально наблизилися до виготовлення саме такої справжньої піци. Та все ж, зі слів Романа Хорзова, 100-відсоткову неаполітанську піцу в Україні заважає зробити вода. Попри потужні системи водопідготовки, очистити воду від важких сполук, які зв'язують дію дріжджів, не вдається.

«Вода не дає «дограти» дріжджам, як треба», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів